Τα παυσίπονα της φύσης

Μπορείτε να βρείτε την ανακούφιση που χρειάζεστε από διάφορους πόνους δοκιμάζοντας μια ποικιλία από φυσικά παυσίπονα.

Εάν έχετε πονόδοντο, πόνο στην πλάτη ή οποιοδήποτε άλλο είδος πόνου, η πρώτη σας αντίδραση είναι να πάρετε κάποιο παυσίπονο.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε κάποια ενόχληση, θυμηθείτε ότι μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα φυσικά παυσίπονα, που θα σας ανακουφίσουν αποτελεσματικά.

Στραφείτε στα παυσίπονα της φύσης..

Πολλά βότανα και μπαχαρικά μπορούν να θεραπεύσουν τη φλεγμονή και άλλες σχετικές παθήσεις. Αυτές οι φυτικές επιλογές εμπίπτουν σε μια κατηγορία θεραπείας γνωστή ως εναλλακτική ιατρική.

Όσον αφορά την ανακούφιση από τον πόνο, μπορεί να εκπλαγείτε από αυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα άμεσα.

Μερικά από αυτά, περιλαμβάνουν:

*Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς αποτελεί μπαχαρικό που δίνει στο κάρυ το κίτρινο του χρώμα και την μοναδική του γεύση. Περιέχει την ένωση κουρκουμίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του οργανισμού από μόρια ελευθέρων ριζών που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και τους ιστούς.

Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να βοηθήσει με την δυσπεψία, τα έλκη, την ναυτία του στομάχου αλλά και την ανακούφιση της φλεγμονής. 

*Φλοιός ιτιάς

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον φλοιό ιτιάς για να ανακουφιστούν από την φλεγμονή, την αιτία των περισσότερων πόνων, εδώ και αιώνες. Ο φλοιός της λευκής ιτιάς περιέχει τη χημική σαλικίνη, η οποία είναι παρόμοια με το κύριο συστατικό της ασπιρίνης.

Αρχικά, οι άνθρωποι μασούσαν τον ίδιο τον φλοιό για να ανακουφίσουν τον πόνο και τον πυρετό. Τώρα ο φλοιός της ιτιάς έχει την μορφή αποξηραμένου βοτάνου, που μπορείτε να βράσετε όπως το τσάι. Μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από πονοκεφάλους αλλά και πόνο στην μέση.

*Ζεστό και κρύο

Μεταξύ των πιο κοινών θεραπειών για τον πόνο στο σπίτι είναι η εφαρμογή θερμότητας και ψύξης απευθείας σε περιοχές πόνου. Η εφαρμογή παγοκύστης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής.

Όταν η φλεγμονή (πρήξιμο) εξαφανιστεί, η θερμότητα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της ακαμψίας.