Φτιάχνουμε αντιγηραντικό ορό με λιβάνι

Το αιθέριο έλαιο από λιβάνι είναι ένα καταπληκτικό συστατικό για το λιπαρό δέρμα και την ακμή, χάρη στην αντισηπτική και σμηγματορρυθμιστική του δράση.

Πιο συγκεκριμένα:

-Καταπραΰνει τις φλεγμονές

-Συμβάλλει στην πρόληψη ενάντια της ακμής, χάρη στα μποσβελικά οξέα του

-Βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης των διεσταλμένων πόρων

Αιθέριο έλαιο λιβάνι: Το αντιγηραντικό

Το λιβάνι είναι ένα ισχυρό καλλυντικό αντιγηραντικό συστατικό. Φημίζεται ότι δρα καταλυτικά για τη μείωση των ρυτίδων και την επανάκτηση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.  Η ιδιότητά του αυτή έγκειται κυρίως στο ότι προφυλάσσει τα κύτταρα από την ελεύθερη οξείδωση και παράλληλα διεγείρει την παραγωγή νέων.

-Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ξηρότητας, μειώνοντας την εμφάνιση των ραγάδων και των ουλών.

Bonus: Σύμφωνα με μελέτες, το άρωμα που αναδίδει το λιβάνι έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, καταπολεμά το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα. Γι’ αυτό, θεωρείται ότι συμβάλλει στον ποιοτικό ύπνο. Ετσι ο αντιγηραντικός ορός που φτιάξαμε είναι ιδανικός μετά τον βραδινό καθαρισμό.

Αντιγηραντικός ορός νύχτας με λιβάνι

Τι θα χρειαστούμε

-5 σταγόνες αγνό αιθέριο έλαιο από λιβάνι

-5 σταγόνες αγνό αιθέριο έλαιο λεβάντας

-1 κ.γλ. έλαιο καρύδας

-½ κ.γλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι με δοσομετρητή και το ανακινούμε. Αυτό ήταν! Ο ορός μας με πρωταγωνιστή το αιθέριο έλαιο από λιβάνι είναι έτοιμος. Τον εφαρμόζουμε πρωϊ και βράδυ, μετά τον καθαρισμό. Κάθε φορά, πριν εφαρμόσουμε το μείγμα μας, ανακινούμε το μπουκαλάκι ώστε να ανακατεύονται τα έλαια μεταξύ τους και να εφαρμόζονται ομοιόμορφα στην επιδερμίδα.

Προσοχή: Για οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο θέλετε να χρησιμοποιήσετε, καλό είναι να το δοκιμάσετε σε μια μικρή περιοχή πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάποια αντίδραση.

Διαβάστε επίσης