«Ο Μέσι θέλει να κερδίζει»

Εφθασε στα 644 γκολ με την Μπαρτσελόνα

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Λιονέλ Μέσι δεν... θυμίζει τον γνωστό εαυτό του, τουλάχιστον όσον αφορά στην στατιστική.

Βέβαια, ο «ψύλλος», πρόσθεσε στο ενεργητικό του, ένα σπουδαίο ρεκόρ που θα καταρριφθεί -εάν αυτό συμβεί κάποτε- μετά από πολά χρόνια, καθώς έφθασε στα 644 γκολ με την Μπαρτσελόνα και άφησε πίσω του τον θρυλικό Πελέ (Σάντος), στον κατάλογο με τους παίκτες που έχουν σκοράρει τα περισσότερα τέρματα με μία ομάδα.

Με 10 γκολ και πέντε ασίστ σε 18 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ο διάσημος Αργεντινός, είναι αρκετά... μακρυά από αυτό που έχει συνηθίσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Ρόναλντ Κούμαν, εξακολουθεί να βασίζεται στον βραχύσωμο αρχηγό του, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του, στην ιστοσελίδα των Καταλανών: 

«Θεωρητικά, είναι το ίδιο για όλους τους παίκτες. Εάν είναι ικανός να παίξει και αρκετά καλός, τότε θα το κάνει. Αλλά, φυσικά, ο Λέο είναι μεγαλύτερος από πριν, παρόλο που είναι ένας παίκτης που θέλει ακόμα να παίζει στους αγώνες και πάνω απ ' όλα να τους κερδίζει. Γυμνάζεται σκληρά σε καθημερινή βάση. Είναι πολύ αφοσιωμένος. Ως προπονητής, μου αρέσει να μιλάω με τους παίκτες μου, και επίσης μιλώ στον Λέο για αυτό και άλλα πράγματα, γιατί είναι ο αρχηγός της ομάδας».
 

Διαβάστε επίσης