Γιώργος Μπονάνος: Ο Πατρινός επιστήμονας που έκανε το εμβόλιο στην Αγγλία

Ο Γιώργος Μπονάνος, είναι ο γιος του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας, Χαράλαμπου Μπονάνου, και  ένας από τους χιλιάδες καταρτισμένους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Εδώ και έξι χρόνια βρίσκεται στο James Cook Univercity Hospital, όπου προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του, στο Τμήμα Νευροχειρουργικής.

Μια θέση ευαίσθητη, που ασφαλώς προϋποθέτει να λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχοντας, όλη αυτή την περίοδο, εμπειρίες από ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί με covid 19, ήταν από τους πρώτους του νοσοκομείου,  που έκανε το εμβόλιο.

«Μετά τις εμπειρίες μου, με ασθενείς που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, βλέποντας νέους και υγιείς ανθρώπους νοσούν, αλλά και έχοντας πίστη στην επιστήμη, έκανα το εμβόλιο που έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο οργανισμό φαρμάκου της Μεγάλης Βρετανίας". 

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζεται να κρατήσει τέσσερις με πέντε μήνες ώστε να εμβολιαστεί ένα 50%-60% του πληθυσμού.

Ο Πατρινός επιστήμονας, είναι παντρεμένος με την επιχειρηματία Σοφία Μητροπούλου και τα τελευταία χρόνια ζουν μόνιμα στην Αγγλία.