Τα μουσεία μετατρέπονται σε αυτοτελείς οντότητες

Το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής για το 2021 προσθέτει αυτοτέλεια στα μουσεία της χώρας τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως θεωρεί πολύ σημαντική την παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αφαιρεί γραφειοκρατία και προσθέτει αυτοτέλεια στα μουσεία μας, στα μεγάλα, τα εμβληματικά μουσεία μας, όπως έχει ήδη εξάλλου συμβεί με το Μουσείο της Ακρόπολης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε

Μητσοτάκης: Ο πολιτισμός ανθίζει όταν χειραφετείται και όχι όταν καθοδηγείται
«Στο εξής, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού από Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, που είναι σήμερα, μετατρέπονται σε αυτοτελείς οντότητες, πάντα υπό την εποπτεία του. Είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά, πλέον, μπορούν να χαράσσουν αυτόνομη πολιτική, διαχειριζόμενα τα ίδια πόρους αλλά και χορηγίες».

«Ο πολιτισμός, άλλωστε, ανθίζει όταν χειραφετείται και όχι όταν καθοδηγείται» κατέληξε, η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αφορούσε στην αυτοτέλεια των Μουσείων .