«Ωνάσης: Τα θέλω όλα» σε online προβολή

Σε μια περίοδο που το ζωντανό θέατρο δεν επιτρέπεται, η θεατρική πράξη βρίσκει νέους τρόπους να προσεγγίσει το κοινό και να προσφέρει στην ψυχή και το πνεύμα μας, μέχρι να επιστρέψει στον φυσικό της χώρο. Με τη σκέψη αυτή, οι Θεατρικές Σκηνές δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό όλης της χώρας αλλά και στους Έλληνες του εξωτερικού να παρακολουθήσουν μια μεγάλη θεατρική επιτυχία.

Η παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω όλα», με τη σφραγίδα του Σταμάτη Φασουλή και έναν θίασο πρωταγωνιστών, θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά on-demand για το κοινό, από την Τετάρτη 23/12 στις 19:00 έως και την Κυριακή 27/12 στις 23:59, μέσω της πλατφόρμας του viva.gr.

Το πρώτο θεατρικό έργο που γράφτηκε για τη ζωή και το έργο του Έλληνα εφοπλιστή και επιχειρηματία, από τους διασημότερους «κροίσους» του 20ού αιώνα, Αριστοτέλη Ωνάση, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να μαγνητίσει το θεατρόφιλο κοινό.

Όλοι γνωρίζουν για την κατάρα της οικογένειας Ωνάση αλλά και τα περίφημα αποφθέγματα του Αριστοτέλη Ωνάση. «Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός», «Αν δεν υπήρχαν γυναίκες όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία», «Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες» καθώς και το «Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης».

Σαράντα πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του (15 Μαρτίου 1975), βλέπουν ακόμη το φως της δημοσιότητας ιστορίες από την προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Ο Σταμάτης Φασουλής, με την απόφασή του να ανεβάσει ένα έργο-βιογραφία, το οποίο εξιστορεί τις πιο σημαντικές στιγμές της πορείας του, μ’ έμφαση στις τρεις γυναίκες της ζωής του -Τίνα Λιβανού, Τζάκι Κένεντι και Μαρία Κάλλας- ήρθε αντιμέτωπος μ’ ένα δύσκολο εγχείρημα. Τόσο από άποψη των αμέτρητων πληροφοριών, όσο και από το γεγονός ότι το όνομα Ωνάσης, αντιστοιχεί στο μέσο θεατή σε μια συγκεκριμένη φυσιογνωμία.

Τη διαχείριση, αξιοποίηση και παρουσίαση των περιστατικών της ζωής του, το δέσιμο των σκηνών και τη ροή της παράστασης που σκηνοθέτησε τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 60.000 θεατές, στο Θέατρο Παλλάς

Στον ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση, ο Σταμάτης Φασουλής. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες της ζωής του, τη Τζάκι Κένεντι υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα, την Μαρία Κάλλας η Κατερίνα Παπουτσάκη και την Τίνα Λιβανού η Ευγενία Δημητροπούλου. Στον ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του, ο Μέμος Μπεγνής. Τον Ωνάση, σε νεαρή ηλικία ερμηνεύει ο Αγησίλαος Μικελάτος. Αλέξανδρος Ωνάσης, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.  

Ερμηνεύουν ακόμα οι ηθοποιοί(αλφαβητικά): Πένυ Αγοραστού, Γιάννης Αθητάκης, Θοδωρής Ανθόπουλος, Αρτέμης Γαβριλούκ, Μανώλης Γεραπετρίτης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αριστοτέλης Δελαγραμμάτικας, Δημήτρης Καραμπέτσης,Φώτης Κέπελης, Έμιλυ Λούμπα, Τατιάνα Μελίδου, Νίκος Ντούπης, Βασίλης Πατεμτζής, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Τζένη Σκαρλάτου, Νίκος Σταυρακούδης, Κοραλία Τσόγκα, Κώστας Φαλελάκης, Νίκος Χριστοφυλλάκης.

naftemporiki.gr