«1821 Πριν και Μετά»: Πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης

Tο Μουσείο Μπενάκη θα μεταδώσει σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, μια πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης που διοργανώνει με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.   

Περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας ξεδιπλώνονται στην επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά» που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank στο σύνολο των εκθεσιακών χώρων του κτηρίου της Πειραιώς 138.  
 

Χίλια διακόσια αντικείμενα θα καλύψουν την περίοδο από το 1770 έως το 1870 και θα εκτίθενται σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα για οκτώ μήνες (Μάρτιος - Νοέμβριος 2021).   Με οδηγούς τους ιστορικούς Τάσο Σακελλαρόπουλο και Μαρία Δημητριάδου, επιμελητές της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο στήσιμο της έκθεσης, που θα εγκαινιαστεί τον Μάρτιο του 2021.

Αφετηρία θα είναι το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, όπου θα παρουσιαστεί το σκεπτικό, η ταυτότητα και η δομή της έκθεσης, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, για να γευτούμε την ατμόσφαιρα της προετοιμασίας της.  

naftemporiki