Ας πούμε τώρα και μερικές αλήθειες, κύριοι της αντιπολίτευσης!

Του Στέλιου Παλαρμά*

 

Είναι σίγουρο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα ασχοληθεί εκτενώς με  την Δημοτική Αρχή του Πελετίδη αφιερώνοντας και ένα σημαντικό κομμάτι στη μεγάλη νίκη του με 71% στον Β΄ γύρο των εκλογών του 2019.

Στο εγχείρημά του θα έχει μεγάλες δυσκολίες, αφού για το αποτέλεσμα των εκλογών του Β΄ γύρου θα βρει ελάχιστες αναφορές και ρεπορτάζ από τα ΜΜΕ.

Ο Β΄ γύρος δημοτικών εκλογών στην Πάτρα για κάποιους είναι σαν να μη έγινε!!

Ποιοι είναι αυτοί;

Είναι ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος, που λίγο πριν τις εκλογές του Β΄ γύρου δήλωνε: «Δεν είναι τυχαίο που μιλάω για ποσοστό 60%. Δεν είναι μια αυθαίρετη άθροιση ποσοστών, είναι άθροισμα πολιτικών.»

Και ποιοι άλλοι;

Είναι εκείνοι που τους ευχαριστούσε ο κύριος Αλεξόπουλος στην ίδια ομιλία: «Σας ευχαριστώ υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποστηρικτές των παρατάξεων στις οποίες ηγούνται ο Νίκος Παπαδημάτος, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Γιώργος Ρώρος, ο Νίκος Τζανάκος, ο Πέτρος Ψωμάς, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος που είσαστε απόψε εδώ.»

Όλοι οι παραπάνω έλεγαν ότι είναι το 60%, όμως ο λαός της Πάτρας τους μέτρησε και τους έβγαλε  29%.

Η αναφορά στο Β΄ γύρο δεν γίνεται για να θριαμβολογήσουμε, αλλά να πούμε μερικές αλήθειες που σκόπιμα οι παρατάξεις της αντιπολίτευση  κρύβουν.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Δήμαρχος (και όλοι οι Δήμαρχοι) δεν είναι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Κ. Πελετιδης εκλέχτηκε Δήμαρχος στις εκλογές του Β΄ γύρου, δεν είναι δημοτικός σύμβουλος.

Και εκλέχτηκε Δήμαρχος με  ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μια συγκεκριμένη θέση και για τον τρόπο διαχείρισης του φράγματος.

Όταν λοιπόν ο Κ. Πελετίδης λέει ότι τιμάει την ψήφο των Πατρινών που τον εξέλεξαν Δήμαρχο λέει το αυτονόητο.

Τι ακριβώς λέτε  στον Κ. Πελετίδη; Να γίνει σαν και εσάς, τις παρατάξεις σας και τα κόμματά σας, που αλλά λένε προεκλογικά και αλλά κάνουν όταν πάρουν την εξουσία;

Ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι ο λαός της Πάτρας στήριξε και θα στηρίζει τον Δήμαρχο γιατί κάνει αυτά που έλεγε;

Κατηγορούν τον Δήμαρχο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, γιατί τιμάει την ψήφο των Πατρινών!!!

Η θέση της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση του φράγματος είναι ξεκάθαρη: Ίδρυση και λειτουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης του φράγματος που θα παρέχει δωρεάν νερό καθαρό και υγιεινό στους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου.

Αυτή η θέση απέτρεψε την ιδιωτικοποίηση του φράγματος. Γιατί ποιος ιδιώτης θα αγόραζε το φράγμα όταν δεν θα είχε πελάτη τον Δήμο Πατρέων;  Σε ποιον θα πουλούσε το εμπόρευμα‒νερό;

Αυτή η θέση ανάγκασε τους κυβερνόντες να παρέχουν δωρεάν νερό από το φράγμα μέχρι το 2026. Αυτή είναι η αλήθεια!

Η πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας (Ε.Δ.Σ.Π.Π.Α.Ε.) λειτουργίας, διαχείρισης και συντήρησης του φράγματος στόχο έχει να απαλλάξει το κράτος από το κόστος και να οδηγήσει τους Δήμους να διαχειριστούν το φράγμα ως ιδιώτες φορτώνοντας το κόστος στους δημότες. Αυτή είναι η αλήθεια!!!

Αυτές τις επιδιώξεις ακυρώνει ο λαός της Πάτρας με τις επιλογές του και θα τις ακυρώσει και στο μέλλον.

 

*Εκπαιδευτικός , αντιπρόεδρος σχολικής επιτροπής Π.Ε. Δήμου Πατρέων.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης