Φτιάξε μόνη σου το δικό σου serum!

Είναι πανεύκολο!

Σίγουρα έχεις ακούσει τον όρο serum στο beauty τομέα. Είναι γεγονός πως τον τελευταίο καιρό τα serum κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στη φροντίδα του προσώπου καθώς πρόκειται για μια επαναστατική σύνθεση που στόχο έχει να μεγιστοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερο την δράση της ενυδατικής κρέμας που εφαρμόζεται στην συνέχεια. 

Γιατί είναι καλό να συμπεριλαμβάνεις το serum στην ρουτίνα ομορφιάς σου; 

Γιατί προλαμβάνει την γήρανση του δέρματος από τον χρόνο, ενισχύει την άμυνα του δέρματος ενάντια στους περιβαλλοντικούς παράγοντες αλλά φροντίζει ενεργά και την επιδερμίδα.

Υπάρχουν πολλά είδη serum ανάμεσα στα οποία μπορεί να επιλέξει η κάθε γυναίκα -ανάλογα με τις ανάγκες της δικής της επιδερμίδας- πχ. αντιρυτιδικά, αναζωογονητικά, συσφικτικά, τονωτικά κλπ. 

Πώς χρησιμοποιείται;

Αρκεί μια σταγόνα στις άκρες των δαχτύλων σου την οποία στη συνέχεια θα απλώσεις καλά με ανωδικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό. Μετά από το serum, χρησιμοποιείς την κρέμα ημέρας ή νυχτός.

Η αγορά έχει πληθώρα τέτοιων προϊόντων που εξειδικεύονται στην περιποίηση της επιδερμίδας σου. Ωστόσο εάν θέλεις να δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνη σου το δικό σου serum, μπορείς. 

Συστατικά

4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο

30 σταγόνες έλαιο τριαντάφυλλου

 Εκτέλεση

Βάλε τα υλικά σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι, κούνησε το καλά και ο ορός ομορφιάς είναι έτοιμος!

Αντιγηραντικό Serum

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο

2 κουταλάκια του γλυκού λάδι φουντουκιού

2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς

10 σταγόνες σπορέλαιο

5 σταγόνες έλαιο evening primerose

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι

Εκτέλεση

Βάλε τα συστατικά σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι με σταγονόμετρο. Ανακίνησε για 2 λεπτά και ο σπιτικός ορός είναι έτοιμος.

 

madamefigaro.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ