Πρώτο τετ α τετ Λοβέρδου - Τσίπρα μετά την παραδοχή ότι ήθελε να τον χτυπήσει

Ανδρέας Λοβέρδος και Αλέξης Τσίπρας ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο τους συναντήθηκαν μετά την αποκάλυψη που κάνει στο βιβλίο του «Απόπειρα δολοφονίας» ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι είχε αποφασίσει να... δείρει τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή, λόγω της υπόθεσης Novartis και την εμπλοκή του ονόματός του σε αυτήν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για το επίμαχο θέμα, χωρίς ωστόσο να έχει διαρρεύσει ο διάλογος τους.

Τη στιγμή που πέρασε από το μυαλό του να «δείρει» τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στην Βουλή, όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός, περιγράφει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας» ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα», γράφει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βιβλίο του με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας».

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει: «Παρακάλεσα τον Αγγελο Καραχάλιο και τη Μαρία Μιλήνη να συσκεφτούμε για τη στάση μου στη Βουλή. Όταν έκανα ως εισήγηση τη σκέψη να δείρω τον πρωθυπουργό και κατάλαβαν πως δεν αστειεύομαι, έμειναν αγάλματα. Δεν συνήλθαν αμέσως. Είμαι τόσο ξένος και ριζικά αντίθετος με όλα αυτά, που έψαχναν να βρουν κάτι να πουν. Μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται, ίσως και να φωνάζουν.

Τους κοιτούσα απολύτως αδιάφορος. Εως που άρχισαν να αρθρώνουν επιχειρήματα εναντίον όσων σκεφτόμουν να κάνω. Εν πάση περιπτώσει πείστηκα αμέσως. Μετά το συζήτησα για λίγο και με τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα στην πραγματικότητα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το είχα σκεφτεί».

 

Διαβάστε επίσης