«Καλλίπολις»: Ολοκληρώθηκε σεμινάριο για νέους

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, «Καλλίπολις» με θέμα «Create Yourself Create your Buddy» το οποίο απευθύνονταν σε Νέους ηλικίας 18-26 ετών. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση των προσωπικών, κοινωνικών δεξιοτήτων και η ενδυνάμωση των νέων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις Διαπροσωπικές Σχέσεις, ένα θέμα που απασχολεί διαχρονικά τους Νέους αυτής της ηλικίας και εν μέσω Πανδημίας περισσότερο από ποτέ. Σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει, σε μια καθημερινότητα που δεν διευκολύνει την αλληλεπίδραση μας και την φροντίδα των σχέσεων μας και κατ’ επέκταση δεν προάγει την ψυχική μας υγεία, το σεμινάριο αποτέλεσε μια ουσιαστική διέξοδο για τους Νέους.  

Συμμετείχαν νέοι και νέες που επιθυμούσαν να αλληλεπιδράσουν με συνομηλίκους τους και να εκφραστούν μέσα από δημιουργικούς τρόπους για θέματα όπως η φιλία, η ενίσχυση της επικοινωνίας, η διαχείριση του θυμού, η επίλυση σύγκρουσης και η εικόνα του εαυτού. Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω τη πλατφόρμας zoom σε έξι εβδομαδιαίες συναντήσεις και είχε συνολική διάρκεια δώδεκα ώρες.

Μετά την σημαντική ανταπόκριση και το όφελος που αποκόμισαν οι νέοι που συμμετείχαν στο σεμινάριο, το Κέντρο Πρόληψης σκοπεύει να υλοποιήσει και άλλα Σεμινάρια για Νέους σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν με την έναρξη του νέου έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2610-226948 και 2610 623290 ή να επισκέπτονται τη  ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης στον ακόλουθο σύνδεσμο https://kpachaia.gr/seminario-neon/ για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής.   

 

Διαβάστε επίσης