Πολύωρη κατάθεση Λοβέρδου στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis

 

 

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής  του Κινήματος Αλλαγής  Ανδρέας Λοβέρδος, βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου στην οποία έδωσε πολύωρη κατάθεση για το ρόλο του Δημ. Παπαγγελόπουλου, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Λοβέρδος ο οποίος  είναι το μόνο από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που βρίσκεται υπό κατηγορία για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis, κατέθετε επί 6,5 ώρες, στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, χωρίς την παρουσία της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου.

Η κατάθεση του κ. Λοβέρδου, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε 20 σελίδες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της επικεντρώθηκε στις αιτιάσεις του περί δόλου για το στήσιμο μίας σκευωρίας σε βάρος του.

«Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, αποχωρώντας από τον Άρειο Πάγο. 

Διαβάστε επίσης