Λαμπερό πρόσωπο σε 24 ώρες

Ξεκούραστη όψη που ακτινοβολεί

Για ένα όμορφο, υγιές και λαμπερό δέρμα, χρειάζεται να ακολουθούμε με συνέπεια ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης. Ωστόσο για μία σπέσιαλ περίσταση, υπάρχει τρόπος να αναζωογονήσουμε την επιδερμίδα μας και να δούμε αποτέλεσμα μέσα σε μία μέρα. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα διαπιστώσουμε αισθητή διαφορά στο πρόσωπό μας.

Οι λεπτές γραμμές θα έχουν «γεμίσει», η επιδερμίδα θα φαίνεται αναζωογονημένη, ενώ το βλέμμα  πιο ξεκούραστο και νεανικό.

Τι κάνουμε το πρωϊ

Όταν ξυπνήσουμε, πίνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι σε  ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Το λεμόνι είναι αντιβακτηριδιακό, πλούσιο σε αντιγηραντική βιταμίνη C. Η διαδικασία ενεργοποιεί τη λέμφο, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και απομακρύνει και τις τοξίνες. Η αποτοξίνωση του οργανισμού είναι το κυριότερο βήμα για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα.

Κατά τη διάρκεια της μέρας φροντίζουμε να πιούμε τουλάχιστον 2-3 λίτρα νερού. Προαιρετικά προσθέτουμε σε αυτό ροδέλες αγγουριού που είναι επίσης αποτοξινωτικό και προσφέρει γεύση φρεσκάδας στο νερό μας.

Στη συνέχεια, η περιποίηση

1.Καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπο και τον λαιμό μας.

2.Κάνουμε απολέπιση με ένα σκραμπ που περιέχει φυσικούς κόκκους.

3.Ξεπλένουμε καλά και εφαρμόζουμε μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό με ενεργό άνθρακα ή άργιλο.

4.Την αφαιρούμε με ένα πετσετάκι και ζεστό νερό.

5.Ξεπλένουμε την πετσέτα από τα υπολείμματα της μάσκας. Τη βουτάμε σε ζεστό νερό, τη στίβουμε καλά και την τοποθετούμε στο πρόσωπο πιέζοντάς την ελαφρώς. Η ζεστή πετσέτα πάνω στο πρόσωπο θα μας χαλαρώσει, θα ηρεμήσει την έκφρασή μας και θα ανοίξει τους πόρους . Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές.

6.Ψεκάζουμε με ένα σπρέι ιαματικού νερού ή ένα ενυδατικό face mist. Ταμπονάρουμε την επιδερμίδα με ένα χαρτομάντηλο. Έτσι απομακρύνουμε τα άλατα και το χλώριο που περιέχει το νερό της βρύσης και δυναμώνουμε την άμυνα του δέρματος.

7.Τώρα η επιδερμίδα μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις πολύτιμες ουσίες που θα της προσφέρουμε. Εφαρμόζουμε στα μάτια eye patches που αναδομούν και φωτίζουν την περιοχή. Από πάνω τοποθετούμε μία υφασμάτινη μάσκα ενυδάτωσης και αντιγηραντικής δράσης.  Τα αφήνουμε να δράσουν όση ώρα λένε οι οδηγίες τους.

8.Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μία αμπούλα λάμψης με βιταμίνη C. Αφού απορροφηθεί, απλώνουμε μία ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες που θα σφραγίσει τη υγρασία στην επιδερμίδα και θα λειάνει τις λεπτές γραμμές.

9.Το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο, αφού κάνουμε ντεμακιγιάζ και καθαρίσουμε την επιδερμίδα μας, εφαρμόζουμε μια θρεπτική μάσκα νύχτας. Αν οι οδηγίες της το επιτρέπουν, κοιμόμαστε με αυτήν χωρίς να την ξεβγάλουμε.

Το επόμενο πρωϊ η επιδερμίδα μας θα είναι ορατά πιο λεία, απαλή και λαμπερή. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι παροδικό. Χρειάζεται να εφαρμόζουμε το παραπάνω πρόγραμμα συστηματικά για τη σταδιακή ορατή βελτίωση.

 

Vita.gr

Διαβάστε επίσης