Αχαΐα: Αναβαθμίζεται σε εξοπλισμό & οχήματα η τοπική ΕΛΑΣ - Ικανοποιημένη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Διάχυτη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας μετά την ανακοίνωση για την ενίσχυση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας με 39 καινούρια περιπολικά οχήματα.

Παράλληλα, παραλαμβάνονται καινούρια αλεξίσφαρα γιλέκα, μεγάλος αριθμός ατομικών εφοδίων, όπως επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες και άλλος τεχνικός και υποστηρικτικός εξοπλισμός, όπως θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λ.π

Πρόκεται για ενίσχυση που έρχεται από ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα αναβάθμισης του έργου και της καθημερινότητας των αστυνομικών υπαλλήλων συνολικού προϋπολογισμού 31.000.000 ευρώ για όλη την επικράτεια.

Τόσο τα νέα περιπολικά οχήματα όσο και ο εξοπλισμός των αστυνομικών υπαλλήλων έρχονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, όπου το έργο των αστυνομικών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, λόγω των αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. 

Πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση που δικαιώνει τον αγώνα και τις προσπάθειες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας που για καιρό υπογράμμιζε τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και το έργο των αστυνομικών, βάζοντάς τους πολλές φορές σε κίνδυνο κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Μάλιστα σε ορισμένες υπηρεσίες νευραλγικής σημασίας, όπως η Άμεση Δράση, η κατάσταση τους περασμένους μήνες ήταν δραματική.

Ο στόλος των περιπολικών είχε να ανανεωθεί για χρόνια, με πολλά οχήματα να εμφανίζουν βλάβες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και άλλα να παροπλίζονται εντελώς, δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών της τοπικής Αστυνομίας, όσο και στην άμεση και ασφαλή μετάβαση των Αστυνομικών στα σημεία όπου καλούνταν.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές εκείνες, που οι ίδιοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι αναγκάζονταν να βάλουν λεφτά από το τσέπη τους για επισκευές ή συντήρηση των οχημάτων, ώστε να μπορούν να κάνουν με ασφάλεια τη δουλειά τους. 

Η αναβάθμιση αυτή τόσο σε περιπολικά όσο και σε ατομικό εξοπλισμό δικαιώνει τις χρόνιες προσπάθειες και τα συνεχή μας αιτήματα, τόσο προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και προς την ηγεσία του Σώματος, σημειώνει ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραλαβή καινούριων περιπολικών τους τελευταίους μήνες που «δυναμώνει» την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών, δεδομένου πως αρκετά από αυτά αντικατέστησαν περιπολικά που αν και «παροπλισμένα», βρίσκονταν στο ημερήσιο πρόγραμμα δρομολογίων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας εφοδιάστηκε με 21 καινούρια περιπολικά στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, για τον «Εξοπλισμό Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για Δράσεις Οδικής Ασφάλειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020»

Διαβάστε επίσης