Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση “Ένα πλαίσιο ικανοτήτων για τους εκπαιδευτικούς STE(A)M

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δ.Ε.) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος” (ΙΤΥΕ) και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ)  πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακή Ημερίδα (webinar) με θέμα “Ένα πλαίσιο ανάπτυξης Ικανοτήτων των Εκπαιδευτικών για Εκπαίδευση STE(A)M“.

Η Ημερίδα έλαβε χώρα την  Παρασκευή 04/12/20 και ώρα 17.00-19.30, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex Events. Απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές όλων των βαθμίδων που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση STE(A)M, ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διευθυντές σχολικών μονάδων, παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και σε οποιοδήποτε άτομο που έχει ενδιαφέρον σχετικά με την τέχνη της εκπαίδευσης STE(A)M.

Την ημερίδα παρακολούθησαν  on-line περισσότερα από  1900 άτομα (850 από την αίθουσα του WebEx Events και 1050 από την μετάδοση μέσω YouTube). Τα video των παρουσιάσεων της ημερίδας είναι διαθέσιμα στο κανάλι  του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στο YouTube ( https://bit.ly/3lRbNyG) όπως και ολόκληρο του video της ημερίδας (https://youtu.be/IxTh3qdo9xA).

Εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ. χαιρέτισε την εκδήλωση η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Ακολουθούν τα βίντεο ανά εισήγηση:

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις με βασικό άξονα την εκπαίδευση STE(A)M.: 1. «Εισαγωγή στην Εκπαίδευση STE(A)M», με εισηγητή τον Δρ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη, Οργανωτικό Συντονιστή του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας,  2. «Το Έργο “STEAMonEdu”» με εισηγητή τον καθηγητή του Ε.Α.Π., κ. Αχιλλέα Καμέα, 3. «Η STEAMonEdu Κοινότητα και η STEAMonEdu Πλατφόρμα», με εισηγήτρια την κ. Έλενα Σαρλή, 4. «Η σχεδιαζόμενη επιμόρφωση Εκπαιδευτικών STE(A)M (MOOC, Blended Learning)», με εισηγητή τον Αν. καθηγητή του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Αθανάσιο Ιωσηφίδη, 5. «Το πλαίσιο ικανοτήτων εκπαιδευτικών για την εκπαίδευση STE(A)M και η αξιολόγησή του», με εισηγήτρια την Ερευνήτρια κ. Ναταλία Σπυροπούλου και  6. «Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CHOCIE: από μαθητές για μαθητές», με εισηγήτρια την Δρ. Αθανασία Μπαλωμένου, ΣΕΕ ΠΕ03, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δ.Ε. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση τριών Καλών Πρακτικών STE(A)M (που βρίσκονται ήδη αναρτημένες στην πλατφόρμα του έργου: https://steamonedu.eu/platform) από τους εκπαιδευτικούς κ. Πέτρο Σταυρόπουλο και κ. Ευαγγελία Κουνάβη. Τέλος, στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε παρουσίαση του διαγωνισμού φωτογραφίας που είναι σε εξέλιξη στο Έργο STEAMonEdu της ΠΔΕΔΕ (https://steamonedu.eu/photocontest )

Περισσότερες Πληροφορίες – Video Ημερίδας:

Ιστολόγιο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πάτρας: https://blogs.sch.gr/pekesde/
Σελίδα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πάτρας στο F/B: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057515515528
Σελίδα ΠΔΕΔΕ: http://pdede.sch.gr/category/anakoinoseis/europaika_pdede/

 

Ιστοσελίδα Ημερίδας 04-12-20: https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2101
Έργο Erasmus+ KA3 STEMonEDU: https://steamonedu.eu/
Κοινότητα STEMonEdu: https://steamonedu.eu/platform/
Αξιολόγηση Πλασίου Ικανοτήτων Εκπαιδευτικών STE(A)M: https://survey.daissy.eap.gr/index.php/312853
STEAMonEdu Competence Framework (Ελληνικά): https://drive.google.com/file/d/1RJswOs0XjO9Nhgtdo6ld-Y-WvG_d70pj/view?u...
Διαγωνισμός Φωτογραφίας STE(A)M: https://steamonedu.eu/el/photocontest/
Έργο CHOICE: https://el.euchoice.eu/

Προηγούμενο άρθρο