Πώς να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο

 

 

Ο κρύος καιρός, με τη χαμηλή σχετικά υγρασία, καταστρέφει το δέρμα σας, καθιστώντας το ξηρό και ξεφλουδισμένο. Η υγεία του δέρματος είναι σημαντική όχι μόνο για λόγους εμφάνισης, αλλά ακόμη πιο σημαντική επειδή το δέρμα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μέρη του σώματος, εκτελώντας πολλές από τις τις βασικές εργασίες του.

Μεταξύ άλλων, προστατεύει το σώμα από τους πολλούς ιούς και τα βακτήρια στα οποία ένα άτομο εκτίθεται καθημερινά, προστατεύει από τις θανατηφόρες υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα κ.α.

Οι χειμωνιάτικες κρύες μέρες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του δέρματος, προκαλώντας καταστάσεις όπως ξηροδερμία ή εκζέματα που μπορεί να ποικίλουν σε σοβαρότητα. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Καθημερινή ενυδάτωση. Φροντίζετε να ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά, με την σωστή κρέμα. Εφαρμόστε την κρέμα σε ελαφρώς υγρό δέρμα, έτσι ώστε να βοηθήσετε την «παγίδευση» της υγρασίας στην επιφάνεια του δέρματός σας.
Καθαρίζετε το δέρμα σας, αλλά μην το παρακάνετε. Ο υπερβολικός καθαρισμός αφαιρεί τις φυσικές ενυδατικές ουσίες του δέρματος, γι’ αυτό αρκεί να πλένετε το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα σας μία φορά την ημέρα. Σημαντική σημείωση το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε σαπούνι ή καθαριστικό σε αυτές τις περιοχές κάθε μέρα.
Περιορίστε τη χρήση ζεστού νερού. Φροντίστε το νερό του ντους να είναι χλιαρό και να μην περνάτε πολλές ώρες στη μπανιέρα σας. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σας και να προκαλέσει επιπλέον λιπαρότητα.
Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο. Θυμηθείτε ότι ο χειμερινός ήλιος μπορεί, επίσης, να είναι επικίνδυνος για το δέρμα. Ακόμα και το χειμώνα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη 15 ή και μεγαλύτερο εάν σκοπεύετε να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η υπερβολική έκθεση στο φως του ήλιου, μην ξεχνάτε ότι μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, κάτι που σίγουρα δεν επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης