Νοσοκομείο Ρίου: Χαμόγελα για τον μικρό Γιαννάκη - Βγήκε νικητής από τη ΜΕΘ ο 8χρονος - Το δώρο των γιατρών του

Νικητής βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ο 8χρονος Γιάννης που νοσηλευόταν με μια σπάνια επιπλοκή του κορονοϊού.

Ο μικρός έδινε τη μάχη για την υγεία του από τις 30 Νοεμβρίου με τους γονείς του να είναι μέρα - νύχτα στο πλευρό του, ζώντας ώρες αγωνίας, βλέποντάς τον διασωληνωμένο.

Ο 8χρονος από τον Πύργο από την Τρίτη δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει σαφέστατα βελτιωθεί και σήμερα αναμένεται να μετακινηθεί από τη ΜΕΘ, στην παιδιατρική κλινική.

Μάλιστα, εκεί τον περίμενε και ένα δώρο από τους θεράποντες γιατρούς του. Ο μικρός Γιάννης έχει πλέον ένα σκάφανδρο! 

Αυτό του χάρισαν, αφού πριν διασωληνωθεί τους είχε εκμυστηρευτεί όταν μεγαλώσει έχει όνειρο να γίνει αστροναύτης.

Και δεν είναι ένα απλό σκάφανδρο,αφού η φαντασία των γιατρών μετέτρεψε ένα ιατρικό σκάφανδρο σε... σκάφανδρο αστροναύτη!

130906269_183496466757471_5522381246431848975_n_1.jpg

Μάλιστα, όταν εξήλθε από τη ΜΕΘ οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έβγαλαν με τον μικρό Γιάννη μια αναμνηστική φωτογραφία έξω από την είσοδο της ΜΕΘ για να θυμάται την περιπέτεια που τον έβγαλε νικητή.

Πλέον, τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στα χείλη των γονιών του που τον βλέπουν γεμάτο όρεξη και ζωντάνια, ενώ περιμένουν με ανυπομονησία να επιστρέψουν σπίτι για να περάσουν, μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια του μικρού Γιάννη, τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι το 8χρονο παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τον Πύργο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, αφού εμφάνισε συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός, εξάνθημα και πόνους στην κοιλιακή χώρα, με τους γιατρούς να κάνουν διάγνωση για μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται αφού κάποιος έχει νοσήσει από κορονοϊό.

Πρόκειται για μια επιπλοκή όπου τα συμπτώματά της μοιάζουν με αυτά του Συνδρόμου Kawasaki. Στη χώρα μας έχουν υπάρξει άλλες 2 αντίστοιχες περιπτώσεις παιδιών με την ίδια συμπτωματολογία, ενώ η περίπτωση του μικρού Γιάννη ήταν η πρώτη που αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

 

Διαβάστε επίσης