Champions League: Επιχείρηση «μένουμε Ευρώπη» στον Ολυμπιακό κόντρα στην Πόρτο

 

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει απόψε (22:00, CosmoteSport 2) την παρουσία του στους ομίλους του Champions League υποδεχόμενος την Πόρτο στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες ψάχνουν ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια στους «32» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς χρειάζονται το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Μαρσέιγ, η οποία την ίδια ώρα παίζει με τη Σίτι στο Μάντσεστερ. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως οι παίκτες του γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχουν τον στόχο τους, όπως έκαναν τόσο με τη Μίλαν όσο και τον Ερυθρό Αστέρα τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Στο αγωνιστικό σκέλος, φαίνεται η ενδεκάδα έχει «κλειδώσει». Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Σα, ο οποίος μπροστά θα έχει τους Ραφίνια, Σισέ, Σεμέντο και Χολέμπας (από δεξιά στα αριστερά). Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Καμαρά, Εμβιλά και Μπουχαλάκης. Από τη θέση του σέντερ φορ δεν... κουνιέται ο Ελ Αραμπί, έχοντας τους Φορτούνη και Βρουσάι πίσω του. Θέση στη διάδα αυτή διεκδικεί και ο Μασούρας, ωστόσο συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Τζολάκης, Καραργύρης, Μπα, Παπαδόπουλος, Βινάγκρε, Σουρλής, Ανδρούτσος, Πέπε, Ραντζέλοβιτς και Σουντανί.

Από την πλευρά τους, οι Πορτογάλοι αναμένεται να ξεκινήσουν με τους: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Εμπεμπά, Σαρ, Ζαϊντού, Οτάβιο, Φάμπιο Βιέιρα, Ουρίμπε, Νακαζίμα, Λουίς Ντίας και Μαρεγκά.

Ο Ολυμπιακός έχει υπέρ του και την παράδοση κόντρα στους «δράκους», καθώς όποτε τους αντιμετώπισε εντός έδρας, τους κέρδισε. Συγκεκριμένα, από το 1997 μέχρι το 1999 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις σερί χρονιές για το Champions League, με την ελληνική να επικρατεί αντίστοιχα με 1-0, 2-1 και 1-0. Το αντίθετο -δηλαδή νίκη της Πόρτο- γινόταν στην Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης