Ολλανδία: Πρώτη φορά από τον Οκτώβριο αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ολλανδία έχει αρχίσει να αυξάνεται ξανά, έπειτα από εβδομάδες μείωσης όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη, 08.12.2020, οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Καταγράφηκαν 43.103 νέα κρούσματα την εβδομάδα που έληξε σήμερα, 8 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του.

Τα δεδομένα στην Ολλανδία

Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τα 33.949 που ήταν την εβδομάδα που έληξε την 1η Δεκεμβρίου. Η χώρα έχει ξεπεράσει από τα τέλη Νοέμβρη το μισό εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού.
Απειλές δέχονται μέλη της επιστημονικής επιτροπής στην Ολλανδία

Την περασμένη εβδομάδα, μέλη της επιστημονικής επιτροπής που έχει αναλάβει να συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ολλανδίας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού αποκάλυψαν πως δεχονται απειλές.

Απειλητικές επιστολές τοποθετήθηκαν απευθείας στα γραμματοκιβώτια κάποιων μελών της επιτροπής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ένα μέλος της επιτροπής, ο Αντρέας Βος, έλαβε επιστολή στην οποία τον αποκαλούσαν «φρικτό πίθηκο» και του ζητούσαν «να επιστρέψει στη Γερμανία», ανέφερε ο ιστότοπος. Μέλος της επιτροπής τέθηκε «υπό προστασία», σύμφωνα με συνάδελφό του, τον Ντίντερίκ Γκόμερς, τον οποίο επικαλείται το Nu.nl.

Διαβάστε επίσης