Μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή επειδή έβαψε τα νύχια του

 

 

Ένας τελειόφοιτος γυμνασίου στο Τέξας των ΗΠΑ είδε το σχολείο να τον τιμωρεί αυστηρά επειδή εμφανίστηκε για μάθημα με τα νύχια βαμμένα.

Το σχολείο υπεραμύνθηκε της απόφασης λέγοντας πως το αυστηρό πρωτόκολλο για την ενδυμασία των μαθητών επιτρέπει βερνίκια μόνο στα νύχια των κοριτσιών.

Ο 17χρονος Trevor Wilkinson, που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, αποκάλυψε την τιμωρία του την περασμένη Δευτέρα, μιλώντας για πολιτικές διακρίσεων μέσα στο σχολείο.

«Φαντάσου το σχολείο σου να μην επιτρέπει στα αγόρια να βάφουν τα νύχια τους και να τους δίνει αποβολές γι’ αυτό», έγραψε ο μαθητής στο Twitter, «και η όλη διοίκηση να είναι εντάξει με αυτό, ομοφοβική και σεξιστική. Καλωσορίσατε στο Δυτικό Τέξας».

Ο Wilkinson είπε επίσης σε τοπικό μέσο ότι η αποβολή έγινε τελικά τριήμερη, επειδή αρνήθηκε να ξεβάψει τα νύχια του. «Το έκανα για να εκφράσω το ποιος είμαι. Είμαι φυλακισμένος στα μυαλά κλειστόμυαλων ανθρώπων», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα.

Το σχολείο αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις, παραθέτοντας απλώς τον σχολικό κανονισμό. Τον οποίο δήλωσε ότι λαμβάνουν κάθε χρόνο γονείς και μαθητές, ώστε να εναρμονίζονται με όσα γράφει.

«Αυτό είναι άδικο», λέει ο μαθητής, «η ταυτότητα που θέλει η κοινωνία να θεωρεί φυσιολογική δεν είναι εντάξει. Είμαι άνθρωπος. Είμαι εδώ. Δεν πρέπει να μπαίνω σε μπελάδες επειδή τα νύχια μου έχουν χρώμα»...

Διαβάστε επίσης