Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό το κέντρο - Η ΕΛ.ΑΣ δεν θα επιτρέψει συγκεντρώσεις - Οργανώσεις καλούν σε πορείες - Φόβοι επεισοδίων

φωτο αρχειου

 

Σε αστυνομικό κλοιό θα τεθεί σήμερα Κυριακή το κέντρο της Πάτρας, καθώς παρότι υπάρχει απαγόρευση συγκεντρώσεων πολλές οργανώσεις και κόμματα έχουν ανακοινώσει εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης στην προσπάθεια να αποτραπούν επεισόδια που ενδεχομένως επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ορισμένοι. 

Να σημειωθεί πως με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στον Βόλο, για τα μέτρα που αφορούν στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε και στην εκδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με αυτά του Πολυτεχνείου και τόνισε: «Θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».
 

Προγραμματίζουν πορεία

Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματίσει για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι οι αναρχικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησαν σε γνωστό ιστότοπο , παρά την απαγόρευση που υπάρχει, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον χώρο του πρώην παραρτήματος και στην συνέχεια θα κάνουν πορεία.

 

Σοβαρά επεισόδια είχαν προκληθεί στις περυσινές εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Διαβάστε επίσης