Συγκλονίζει η Βάλια: Δεν μου νοίκιασαν σπίτι επειδή είμαι νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ covid

04/12/2020 | 22:22

Μία ανάρτηση για όσα αντιμετωπίζει έκανε η νοσηλεύτρια Βάλια, η οποία εργάζεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Συγκλονίζει με τις περιγραφές της σε ανάρτηση στο Facebook, στις οποίες αποκαλύπτει πώς έχουν αντιδράσει φίλοι και γνωστοί της αλλά κι ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος που είχε συμφωνήσει να νοικιάσει, μαθαίνοντας για τη δουλειά της.

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς» ξεκινά την ανάρτηση της.

«Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω», συνεχίζει.

«Έχουμε υποστεί κοινωνικό ρατσισμό»

Παρακάτω αναφέρεται στις αντιδράσεις προσώπων από το κοντινό της περιβάλλον, οι οποίοι επηρεασμένοι από το γενικότερο κλίμα άρχιζαν να την βλέπουν με διαφορετικό μάτι.

«Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα», σημειώνει η Βάλια.
Ωστόσο ο κόσμος δεν σταμάτησε να την αντιμετωπίζει σα να πρόκειται για κάποιον που έστω κι άθελα του, μπορούσε να τους βλάψει. Η Βάλια έπεσε θύμα κοινωνικού ρατσισμού κι εξηγεί το γιατί: «Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατι έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό. Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες».

Καταλήγει με ένα σχόλιο, δείχνοντας στη φωτογραφία της που ανέβασε το τελευταίο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο οποίο υπεβλήθη: «Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Αχαΐα: Το ΙΧ έφυγε από τον δρόμο – Ένας νεκρός, ένας τραυματίας

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα