ΕΔΕ για τα κρούσματα κορονoϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν τα κρούσματα Covid-19 παρήγγειλε η διοίκηση του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του νοσοκομείου, λόγω της «χωροταξικής συρροής κρουσμάτων Covid-19 σε ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου, τα οποία εντοπίστηκαν στη Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική, από τις 26/10/20 έως την 10/11/20, εκδηλώθηκαν αμέσως οι προβλεπόμενες ενέργειες ιχνηλασίας, απολύμανσης χώρων, θέσης ατόμων σε καραντίνα και ασφαλούς διακομιδής ασθενών, σύμφωνα με τα υφιστάμενα πρωτόκολλα».

«Περαιτέρω, διενεργήθηκε μοριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού και τους νοσηλευόμενους, ενώ η Ομάδα Εργασίας και Επέμβασης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, γνωμοδότησε για την λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά της νόσου στο σύνολο του νοσοκομείου» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «η ταχύτατη και απολύτως εναρμονιζόμενη με τα ισχύοντα πρωτόκολλα παρέμβαση της Διοίκησης του νοσοκομείου, σε συνεργασία με το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είχε ως αποτέλεσμα η νόσος να περιοριστεί σε μόλις 21 κρούσματα, εκ των οποίων 11 ασθενείς και 10 μέλη του προσωπικού».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ΕΔΕ κατά τον Υπαλληλικό Κώδικα δεν συνιστά άσκηση ή έναρξη πειθαρχικής δίωξης και ότι «δηλούται σαφώς ότι ουδείς εκ των εργαζομένων διώκεται για οτιδήποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στα δημοσιεύματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόσταση από το χειροκρότημα στην ΕΔΕ δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή

Για «διαχειριστικές ανεπάρκειες» στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου να πάψει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου υποστηρίζουν πως «ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας έχουν ληφθεί, ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά στο προσωπικό».

Κλείνοντας, υποστηρίζει ότι «η διοικήτρια του νοσοκομείου και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές απαντήσεις για τις δικές τους διαχειριστικές ανεπάρκειες και να πάψουν να στοχοποιούν τους εργαζομένους. Η απόσταση από το χειροκρότημα στην ΕΔΕ δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή».

Διαβάστε επίσης