«Η ζωή είναι ωραία» από τους εθελοντές του 3ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη»

Διαδικτυακά από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες, η κινητήριος δύναμη του 3ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη - Reflection Of Disability in art», (RoDi) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), στέλνουν το δικό τους μήνυμα, μέσα από ένα μουσικό βίντεο που ετοίμασαν και θα προβληθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. 

Το συγκρότημα RoDi Music Band που έχει δημιουργήσει η εθελοντική ομάδα από το 1ο ακόμη Φεστιβάλ, έφτιαξε ένα μουσικό βίντεο, ερμηνεύοντας μια διασκευή του βραβευμένου με Όσκαρ μουσικού έργου του Nicola Piovani στο κλασικό φιλμ «La Vita è bella» (Η ζωή είναι ωραία), σε ελληνικούς στίχους από τη Λίνα Νικολακοπούλου. Την ιδέα για την επιλογή αυτού του κομματιού και για τη δημιουργία του βίντεο είχε η Βασιλεία Σταμούλη, ειδική παιδαγωγός, η οποία έκανε και την ενορχήστρωση. Την απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα έκανε η Γλυκερία Γκάτζιου, υπεύθυνη της δράσης ήταν Λένα Καραγιαννίδου, μουσικός στο ΚΔΑΠ Περαίας-Πρόσβαση και το video editing επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Αλέξης Λαζαρίδης. 

Το μήνυμα είναι σαφές, αλλά όπως σημειώνει η κ. Καραγιαννίδου, «καλό είναι να επαναλαμβάνεται. Όντως η ζωή είναι ωραία». Εκτός από το τραγούδι που ερμηνεύει η RoDi Music Band, το βίντεο περιλαμβάνει και μηνύματα από όλους του εθελοντές και τις εθελόντριες, τους οποίους η επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Βαρβάρα Βάμβουρα χαρακτηρίζει «το πρόσωπο» του Φεστιβάλ και «το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα». Η εθελοντική ομάδα αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία, τα οποία εκπαιδεύονται μαζί και εργάζονται στον κοινό σκοπό.

Την ίδια μέρα προβολής του βίντεο, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, από τις 10 πμ έως τις 12 μμ, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο της Ομάδας Εθελοντριών/Εθελοντών του Φεστιβάλ, με τίτλο «Εθελοντισμός-Κοινωνική Αλληλεγγύη: ρόλοι, όροι, δικαιώματα και υποχρεώσεις», με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

*Περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη - Reflection Of Disability in art», το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά, από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου, στοn σύνδεσμο: https://rodi.uom.gr

Διαβάστε επίσης