Δυτική Ελλάδα: Περισσότερες από 1.000 μικρές επιχειρήσεις ενισχύονται - 30 εκατ. ευρώ "πέφτουν" από την Περιφέρεια



Σε λίγο παραπάνω από 1.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από την πανδημία υπολογίζεται ότι θα διοχετευθεί η χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ του σχετικού προγράμματος της Περιφέρειας.

Ο κατά προσέγγιση αριθμός των ωφελουμένων προκύπτει από την μέχρι τώρα αξιολόγηση των 7.800 αιτήσεων που υποβλήθηκαν από ισάριθμες επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις έχουν τύχει επεξεργασίας (έλεγχος δικαιολογητικών κ.ά.) σε ποσοστό περίπου 70% και η διαδικασία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.Έχει όμως ενδιαφέρον για τους χιλιάδες μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες που υπέβαλαν αίτηση στο πρόγραμμα να δούμε τα όρια που τείνουν να διαμορφωθούν στις βαθμολογίες και τα χρήματα που διεκδικούν όσων οι αιτήσεις θα εγκριθούν.
Ετσι λοιπόν:

Στην Α’ κατηγορία (Πρωτογενής και Δευτερογενής Τομέας) που θα κατανεμηθεί το 30% του συνολικού προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης η βάση θα ξεπεράσει το «30». Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι κάθε ωφελούμενος θα λάβει περίπου 30 χιλ. ευρώ.
Στη Β’ κατηγορία (Τριτογενής Τομέας – Εμπόριο / Υπηρεσίες) που θα κατανεμηθεί το 30% του συνολικού προϋπολογισμού, η βάση θα φτάσει περίπου το «65» και κάθε ωφελούμενος θα λάβει περίπου 25 χιλ. ευρώ.
Στη Γ’ κατηγορία (Τριτογενής Τομέας – Τουρισμός / Εστίαση) που θα κατανεμηθεί το 40% του συνολικού προϋπολογισμού η βάση θα φτάσει το «45» και κάθε ωφελούμενος θα λάβει περίπου 30 χιλ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ