Πάτρα: Επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με φορείς της υγείας

 

 

Ο Πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς της Αχαΐας, είχε σειρά  τηλεφωνικών επικοινωνιών με εκπροσώπους των φορέων της Υγείας και συγκεκριμένα, με τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε., Ιωάννη Καρβέλη, τον Αναπληρωτή Διοικητή ΠΓΝΠ, Δημήτριο Μπάκο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, Ηλία Θεοδωρόπουλο, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, τον Πρόεδρο των Εργαζομένων  στο Νοσοκομείο Π.Γ.Ν.Π., Γρηγόρη Ευαγγελάτο, τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, Κώστα Πετρόπουλο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Δημήτρη Ζιαζιά, καθώς επίσης, με τον Καθηγητή αναισθησιολογίας-Διευθυντή ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ΠΓΝΠ, Γρηγόρη Βογιατζή, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Επιστημονική υπεύθυνη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ΠΓΝΠ, Φωτεινή Φλίγκου,  την  Καθηγήτρια Ακτινολογίας,  και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Σολωμού και την Επιμελήτρια Παθολογίας του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας  και μέλος του τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Λουκοπούλου Παρασκευή.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία υποδοχής περιστατικών COVID-19, τους τρόπους και τις δυνατότητες αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας και αντάλλαξε απόψεις με τους συνομιλητές του για την πορεία της πανδημίας, τις δυνατότητες του συστήματος υγείας και την κατάσταση των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τεράστια προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και ζήτησε να μεταφέρουν οι συνομιλητές του στους συναδέλφους τους τις ευχαριστίες όλων για το ανεκτίμητο έργο τους.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για την έξαρση της πανδημίας και την αναγκαιότητα στήριξης με κάθε τρόπο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των υγειονομικών και γενικότερα των απασχολούμενων στο χώρο της Υγείας.

Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης και συνεργασίας, ώστε να υπάρχει η κατά το δυνατό βέλτιστη ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πολιτών για ασφαλή, επαρκή και ισότιμη  περίθαλψη στις υγειονομικές δομές της χώρας.

Διαβάστε επίσης