Γώγος: "Να εμβολιαστούν όλοι οι επώνυμοι για να πειστεί ο κόσμος"

δηλώσεις στο Live News

 

Όλο και πιο κοντά στην «θωράκιση» απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού και τον εμβολιασμό του πληθυσμού, βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα.Τα νέα από το «μέτωπο» των εμβολίων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, και η έναρξη του εμβολιασμού θεωρείται θέμα χρόνου.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας κ. Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι στις αρχές του 2021 το εμβόλιο θα βρίσκεται και στη χώρα μας και τότε θα πρέπει όσοι άνθρωποι χαίρουν δημοσιότητας κι αποδοχής και βγουν μπροστά με στόχο όσοι έχουν αμφιβολίες και ερωτηματικά να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς.

«Μακάρι να ήταν νωρίτερα. Η προσπάθεια ήταν τέτοια ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του εμβολίου», ανέφερε ο κ. Γώγος, σημειώνοντας ότι έγινε «τιτάνιος αγώνας» από την επιστημονική κοινότητα για να έχουμε το εμβόλιο μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο.

«Αρχές του νέου έτους θα το έχουμε και στη χώρα μας. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι άνθρωποι αυξημένου κινδύνου και παράλληλα οι υγειονομικοί.Έτσι θα μειωθεί η νοσηρότητα και η θνητότητα», σημείωσε.

Για όσους έχουν ερωτηματικά και αμφιβάλλουν για το κατά πόσο το εμβόλιο είναι ασφαλές ο καθηγητής τόνισε: «Είναι εύλογο να έχει ο κόσμος ερωτηματικά και αμφιβολίες, αντί να μην εντάσσονται σε ένα ευρύτερο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Σε αυτούς πρέπει να αποτανθούμε, κι αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι οι επώνυμοι, όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Και από την άλλη είναι η ενημέρωση. Είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι για να γίνει ένας μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού ώστε να έχουμε ανοσία αγέλης.Μέσω της ανοσίας της συλλογικής θα προστατευθούν κι οσοι δεν το έχουν κάνει.»

Διαβάστε επίσης