Τσίπρας: Το πιο σημαντικό διακύβευμα για την Ελλάδα η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της

 

Στην τηλεδιάσκεψη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τοποθετήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στις «ραγδαίες -συχνά επικίνδυνες- γεωπολιτικές εξελίξεις, που μας φέρνουν αντιμέτωπους με σημαντικές διεθνείς και περιφερειακές ανακατατάξεις», σε συνάρτηση και με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία για την Ελλάδα και την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα «για την οποία θα αγωνιστούμε, ότι η επανεστίαση στην πολυμερή διπλωματία και ο διάλογος για ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων, θα αφομοιώσουν τα διδάγματα από τα αδιέξοδα και τα λάθη του παρελθόντος. Και θα οδηγήσουν στην καθιέρωση ενός πιο δίκαιου πλαισίου διακρατικών σχέσεων που θα βασιστεί στην προάσπιση του διεθνούς δικαίου».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο αυτό, το πιο σημαντικό διακύβευμα για την Ελλάδα, είναι και θα παραμείνει η προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων απέναντι στην κλιμάκωση των απειλών της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που ακολουθεί την υγειονομική και αφού τόνισε ότι προέχει πάντα η σωτηρία των ανθρώπινων ζωών τόνισε ότι με δεδομένα τα μέτρα της Ε.Ε. και το μαξιλάρι των 37 δισ., «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει περισσότερους πόρους και περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική κυβέρνηση στο πρόσφατο παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση».

Διαβάστε επίσης