Επικοινωνία Χουλιάρα με Χαρδαλιά για σεισμό στη Θήβα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά είχε ο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας μετά το σεισμό των 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Θήβα που έγινε αισθητός και στην Αθήνα.


Η δόνηση σημειώθηκε 11 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας. Όπως είπε στο iefimerida.gr ο κ. Χουλιάρας «η περιοχή ιστορικά έχει δώσει μεγάλους σεισμούς που έχουν ξεπεράσει τα 6 Ρίχτερ. Παρακολουθούμε και την συνηθισμένη μικροσεισμική δραστηριότητα που δίνουν τα ρήγματα στην Αττική».

Όπως είπε βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Χαρδαλιά από την πρώτη στιγμή ενώ ο υφυπουργός είναι ενήμερος και για το σεισμολογικό δίκτυο που έχει τοποθετηθεί από τον κ. Χουλιάρα και την ομάδα του στη Θήβα.
Η ανάρτηση του Γεράσιμου Χουλιάρα για τον σεισμό
«Ο επιφανειακός σεισμός με μέγεθος 4,4 Richter έγινε στις 12:54 το μεσημέρι σε απόσταση 46 χλμ. ΒΒΔ της Αθήνας με το επίκεντρο 11 χλμ. ανατολικά της Θήβας. Η περιοχή συνηθίζει να δίνει τέτοιες μικροσεισμικές δονήσεις και παρακολουθείτε ενόργανα με το φορητό σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που έχει εγκατασταθεί εδώ και αρκετό καιρό στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.