Εγκληματική οργάνωση στα χέρια της Ασφάλειας Πάτρας: Έγκλειστος των φυλακών ο "αρχηγός" - Επτά ληστείες, 26 κλοπές, πάνω από 100.000 η "λεία" - Παρίσταναν τους ... αστυνομικούς σε αλλοδαπούς και τους ξάφριζαν!

 

 

"Πλούσια" η δράση της εγκληματικής οργάνωσης που "ξήλωσε" η Ασφάλεια Πάτρας, οπως έγραψε το tempo24. 

Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές: Και συνταξιούχος αστυνομικός στα "χέρια" της Ασφάλειας Πατρών - Δέκα συλλήψεις - Συνεχίζονται οι έρευνες

Σύμφωνα με νεότερα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν "αρχηγό" έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος είναι από το Αγρίνιο και ήδη εκτίει ποινή για κλοπές και ληστείες. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες έχουν κάνει 7 ληστείες και 26 κλοπες - διαρρήξεις κυρίως στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Οι στόχοι τους ήταν κυρίως σπίτια ηλικιωμένων, τις περισσότερες φορές κάπως απόμακρα. "Επιτηρούσαν" τα σπίτια και όταν έφευγαν οι ιδιοκτήτες, έμπαιναν μέσα και "σήκωναν" ότι έβρισκαν μπροστά τους. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που έπεφταν πάνω στους ηλικιωμένους. Σε αυτές, τους απειλούσαν με πιστόλια ή μαχαίρια και με τη βία τους λήστευαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όφελος από τις κλοπές ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. 

Παρίσταναν τους αστυνομικούς

Η δράση όμως των μελών της εγκληματικής οργάνωσης δεν σταματούσε εδώ. Μαζί με τον συνταξιούχο αστυνομικό, παρίσταναν τους αστυνομικούς και πήγαιναν στις αποθήκες που ζούσαν αλλοδαποί εργάτες για δήθεν ελέγχους. Όταν έμπαιναν στο εσωτερικό τους, τους απειλούσαν και τους έπαιρναν χρήματα και κινητά τηλέφωνα. 

Έχουν κατασχεθεί αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ