Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Κεραμέως για κενά εκπαιδευτικών

 

Για χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών κάνουν λόγο 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι καταθέτουν ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, με με επίκαιρη ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για «έλλειψη σχεδιασμού που αποτυπώνεται -μεταξύ άλλων- και στην αδυναμία κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών τόσο στη γενική εκπαίδευση, όσο και στην ειδική αγωγή» και καλούν την αρμόδια υπουργό να καταθέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Ενώ η καταγραφή των κενών έχει ολοκληρωθεί, αποτυπώνοντας τις σημαντικές ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη και στις Τάξεις Υποδοχής των Δημοτικών ήδη από το Σεπτέμβριο, το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά στην κάλυψη των θέσεων παρά το γεγονός ότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες μέσω του ΕΣΠΑ» υποστηρίζουν οι βουλευτές.
Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «λόγω των χιλιάδων κενών, το υπουργείο Παιδείας μετέφερε εκπαιδευτικούς από τα Τμήματα Ένταξης στα Ειδικά Σχολεία αφήνοντας τις θέσεις τους κενές και δημιουργώντας νέα κενά».