ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αυξάνει ή κόβει τη στήριξη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα

«Η δήθεν γαλαντομία του κ. Μητσοτακη κράτησε μόνο 20 ημέρες. Πολύ γρήγορα η Κυβέρνηση περιέκοψε και πάλι το επίδομα των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας. Αδιαφορώντας για την μεγάλη μείωση των αποδοχών τους μέσα στο 2020 και τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί πολλά νοικοκυριά», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. 

«Ενώ στην καραντίνα του Νοεμβρίου δόθηκε οικονομική στήριξη με εξαγγελία για 800 ευρώ και στην πράξη 640 ευρώ, στην επέκταση αυτής (τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου) η μηνιαια αποζημίωση ορίζεται στα 534 €. Για άγνωστο(;) λόγο επανέρχονται τα δεδομένα της περασμένης άνοιξης, λες και τον Δεκέμβριο μειώνονται οι ανάγκες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα», συμπληρώνει. 

Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αυξάνει» ή κόβει τη «στήριξη» ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα. Ωστόσο, οι ανάγκες των εργαζόμενων δεν είναι ελαστικές για να «αυξομειώνονται».

Επίσης σημειώνει ότι έχει έγκαιρα ζητήσει την ενίσχυση των εργαζομένων, που βγαίνουν σε αναστολή εργασίας τουλάχιστον στο ύψος των μισθών τους και έως τα 1.000 ευρώ και κάλυψη ολόκληρου του Δώρου με συμψηφισμό της εργοδοτικής συμμετοχής.

«Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια και τα Χριστούγεννα πρέπει να έρθουν για όλο τον κόσμο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.