ΕΟΔΥ: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τα δημοσιεύματα περί διπλού συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ερευνώνται οι καταγγελίες για την ύπαρξη διπλού συστήματος καταγραφής κρουσμάτων Covid-19 από τον ΕΟΔΥ.

Για την υπόθεση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία».

Την εισαγγελική έρευνα θα διενεργήσει ο επικεφαλής εισαγγελέας της Ποινικής Δίωξης Νίκος Ορνεράκης ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Από την πλευρά του, ο ΕΟΔΥ, σε ανακοίνωση του, η οποία ακολούθησε τα δημοσιεύματα του Τύπου, αρνήθηκε πως εφαρμόζεται διπλός τρόπος καταγραφής κρουσμάτων.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τα εν λόγω δημοσιεύματα ως «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», επιμένοντας πως ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά στην «ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό» είναι έγκυρα και αξιόπιστα.

«Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων»., υποστηρίζει ο ΕΟΔΥ και προσθέτει πως «όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Διαβάστε επίσης