Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν δείχνει διάθεση να χαμηλώσει τους τόνους

Στην εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν δείχνει διάθεση να χαμηλώσει τους τόνους, προχώρησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικα FM, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ότι η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια δεν γίνεται στη λογική «πάμε πίσω για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει διάθεση από την Αγκυρα να χαμηλώσει τους τόνους».

Αναφορικά με την πιθανότητα κυρώσεων κατά της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «δεν είμαστε κοντά σε κάποιο εμπάργκο όπλων» προσθέτοντας ότι η Αθήνα πιέζει για το «καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχει θέμα βέτο

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επέκρινε τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό και τις απόψεις που εκφράζονται για λύση δύο κρατών. Ερωτηθείς αν η επιλογή του βέτο βρίσκεται στο τραπέζι στην περίπτωση που δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην περίπτωση των κυρώσεων, σημείωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά από πολλές και διαφορετικές προκλήσεις, έχουμε ακόμα ανοιχτά τα θέματα «τα οποία νομίζω ξεπερνάνε την ελληνική σφαίρα, είναι θέματα υπαρξιακά της ΕΕ και άρα εμείς που ζητάμε περισσότερη Ευρώπη δεν μπορούμε να λέμε ότι αν δεν είναι έτσι όπως τη θέλω η απόφαση σε σχέση με τα δικά μου ζητήματα εγώ θα θέσω βέτο και θα διακινδυνεύσω τη συνολική πορεία της ΕΕ»