Σον Κόνερι : Μετά την αποτέφρωση θα διασκορπιστεί η στάχτη του στο Εδιμβούργο

 

 

Ο ηθοποιός που ταυτίστηκε με τον  James Bond, Sir Σον Κόνερι, πέθανε από πνευμονία και καρδιακή ανεπάρκεια στον ύπνο του σε ηλικία 90 ετών, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου του.

Ο θάνατός του

Η επίσημη αιτία θανάτου του Κόνερι αναφέρεται ως «αναπνευστική ανεπάρκεια» που προκλήθηκε από πνευμονία, γήρας και κολπική μαρμαρυγή – μια καρδιακή κατάσταση που προκαλεί ακανόνιστο και γρήγορο καρδιακό ρυθμό.

Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί, με τη σειρά της, να αυξήσει τους κινδύνους καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικών.

Πέθανε στις Μπαχάμες σε ηλικία 90 ετών και το πιστοποητικό – που περιήλθε σε γνώση του TMZ – αναφέρει ότι είναι παντρεμένος , «συνταξιούχος ηθοποιός».

Ο θρύλος της έβδομης τέχνης αφήνει πίσω τη σύζυγό του Μισέλ, τον Τζέισον και τον άλλο γιο του Στέφαν.

Δηλώσεις συζύγου

Ο Κόνερι, του οποίου η κινηματογραφική καριέρα εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, είναι πιο γνωστός για το ότι ήταν ο πρώτος που έπαιξε τον ρόλο του Βρετανικού φανταστικού κατάσκοπου 007.

Μιλώντας από το πολυτελές σπίτι τους στο Lyford Cay αυτόν το μήνα, η κ. Connery είπε: «Θα επιστρέψουμε τον Σον στη Σκωτία – αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία. Ήθελε να διασκορπιστεί η στάχτη του στις Μπαχάμες και επίσης στην πατρίδα του».

Η 91χρονη Μαροκινή-Γαλλίδα ζωγράφος, η οποία ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό για σχεδόν μισό αιώνα, σκοπεύει να εκπληρώσει τις επιθυμίες του με την πρώτη ευκαιρία.

«Όποτε είναι δυνατόν και ασφαλές να ταξιδέψουμε ξανά, τότε είναι πρόθεση της οικογένειας να επιστρέψουμε στη Σκωτία μαζί του», δήλωσε.

«Θα θέλαμε να οργανώσουμε ένα μνημόσυνο για αυτόν στη Σκωτία – αυτή είναι η ελπίδα μας. Δεν μπορούμε όμως να πούμε πότε θα συμβεί αυτό».

« Η στάχτη του θα διατηρείται μέχρι να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε. Δεν γνωρίζουμε πότε αυτό θα είναι δυνατό», τόνισε.

Έδωσε ένα συναισθηματικό φόρο τιμής στον αείμνηστο σύζυγό της, λέγοντας: «Ήταν πανέμορφος και είχαμε μια υπέροχη ζωή μαζί. Ήταν μοντέλο-πρότυπο ενός άνδρα».

Αποκάλυψε πώς, τελικά, είχε καταστραφεί από την άνοια, λέγοντας: «Δεν ήταν σε θέση να εκφραστεί. Δεν ήταν ζωή αυτή».

«Ήμουν μαζί του όλη την ώρα και πέθανε πολύ ήρεμα στον ύπνο του. Μόλις έφυγε ήμαστε εκεί μαζί του μέχρι τέλους».

Σκωτία

Μια υπηρεσία μνημείων ευχαριστιών στο Εδιμβούργο θα επέτρεπε στον αδερφό του Sir Sean, Neil, ο οποίος ζει στην πόλη, να αποτίσει τα σέβη του στον μοναδικό αδερφό του. Ο 82χρονος πρόσφατα είχε προβλήματα με την υγεία του.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί πού θα διασκορπιστούν στη Σκωτία οι στάχτες του Κόνερι.

Μια επιλογή θα ήταν η πρωτεύουσα, όπου μεγάλωσε και πήρε την πρώτη του δουλειά ως γαλατάς. Η παιδική του ηλικία «κατεδαφίστηκε» πριν από δεκαετίες, αλλά ο Sir Σον διατήρησε μια δια βίου αγάπη για την περιοχή Fountainbridge της πόλης.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν το Παλάτι του Holyroodhouse, όπου έλαβε τον τίτλο του ιππότη από τη Βασίλισσα τον Ιούλιο του 2000, ντυμένος με σκούρο πράσινο ταρτάν MacLeod.

Η επιλογή Palace θα σήμαινε τη βασιλική άδεια, αλλά ήταν φίλος της Πριγκίπισσας. Εάν η απόφαση βασίζεται στην ομορφιά και την απομόνωση, τότε μπορεί να ληφθούν υπόψη και τα δύο μέρη, Crinan και Lochgilphead.

Οι τοποθεσίες Argyll χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το κλασικό From7 With Love του 1963 του 1963 – η δεύτερη εκδρομή του Sir Sean στον ρόλο του James Bond.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης