Μαραντόνα : Ο γιατρός του κατηγορείται για εγκληματική αμέλεια

Για εγκληματική αμέλεια κατηγορείται ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, σχετικά με τον θάνατο του θρυλικού Αργεντινού.

Την απόφασή του να κάνει τα πάντα για να αποδοθούν ευθύνες στους αρμοδίους ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα κάνοντας λόγο για λάθη τις κρίσιμες στιγμές.

Συγκεκριμένα είπε:  «Σήμερα είναι μέρα πόνου και θλίψης. Νιώθω την απώλεια ενός φίλου, τον οποίο τίμησα με πίστη και υποστήριξη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τι αναφέρεται στο πόρισμα

O δικηγόρος του Μαραντόνα έγραψε στο σχετικό πόρισμα εξηγώντας γιατί στοχοποιεί τον γιατρό του.

«Είναι ανεξήγητο ότι για 12 ώρες ο φίλος μου δεν είχε την προσοχή και τον έλεγχο από μέρος του προσωπικού που ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις.

Το ασθενοφόρο έκανε περισσότερη από μισή ώρα να φτάσει και αυτό είναι εγκληματική ηλιθιότητα. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.

Θα ζητήσω να ερευνηθούν οι συνέπειες ως το τέλος. Όπως μου είπε ο Ντιέγκο: Είσαι ο στρατιώτης μου, λειτούργησε χωρίς έλεος.

Για να περιγράψω τον Ντιέγκο αυτή τη στιγμή της βαθιάς θλίψης και πόνου, μπορώ να πω ότι ήταν ένας καλός γιος, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία και ένας ειλικρινής άνθρωπος».

Η στάση του γιατρού που κίνησε υποψίες

Μετά τις κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, η αστυνομία βρέθηκε στο σπίτι του γιατρού αναζητώντας στοιχεία για το πως κινήθηκε την μοιραία μέρα όπου πέθανε ο θρύλος του ποδοσφαίρου.

Ο γιατρός του Μαραντόνα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή, ώστε να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες θανάτου του Αργεντινού θρύλου, καθώς πλέον του αποδόθηκε επίσημα η κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας, όπως αναφέρει η Marca.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή η στάση του γιατρού κρίθηκε ύποπτη, καθώς απέφυγε να αναφέρει για ποιον είχε καλέσει ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα αυτό να φτάσει όταν ο Μαραντόνα ήταν ήδη νεκρός.

Διαβάστε επίσης