Αιγιάλεια: Κοινή επιστολή παρατάξεων προς τον Γιώργο Ντίνο - "Έχετε ξεφύγει από τον θεσμικό σας ρόλο"

Επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Γιώργο Ντίνο στέλνουν τρεις δημοτικές παρατάξεις υποστηρίζοντας ότι έχει εκφύγει πλήρως του θεσμικού  ρόλου του.

Αναλυτικά η κοινή επιστολή:

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ” (Χρ.Γούτος)

“ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”(Βασιλική Ψυχράμη)

“Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α(Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος)

 

Προς τον

Πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Αιγιαλείας

κ. Ντίνο Γεώργιο “

 Κε πρόεδρε, με την πρώτη αίτησή μας, στις 23/11/2020, δεκαέξι (16)συνολικά δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων -“ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ” (Χρ.Γούτος)

“Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α(Παν.Παπακωνσταντινόπουλος) 

“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ( Αγγελική Κουρή) και ο κ. Γ. Γκίκας ζητήσαμε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για το θέμα της άρδευσης, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στα τέλη,

και με τη δεύτερη αίτησή μας, στις 25/11/2020, είκοσι (20)συνολικά  δημοτικοί σύμβουλοι των  δημοτικών παρατάξεων “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ” ( Χρ.Γούτος), “ΠΟΙΟΤΙΚΉ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”(Βασιλική Ψυχράμη), “Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α”( Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος) και ο κ. Γ.Γκίκας -δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του σώματος - ζητήσαμε την έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ για το μείζον θέμα των Απορριμμάτων, επειδή ο δήμαρχος αναθέτει την μεταφορά τους με την ασήμαντη και ασύμφορη έκπτωση του 1% σε ποσό 4.770.000 € για τρία χρόνια.

Με έκπληξη λάβαμε την έγγραφη άρνησή σας και για τις δύο αυτές αιτήσεις μας.

Είναι σαφές ότι, ως πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, έχετε εκφύγει πλήρως του θεσμικού σας ρόλου. 

Οι  ενέργειές σας συνιστούν θεσμική εκτροπή, με αποκορύφωμα την απαξίωση του  70% του Δημοτικού συμβουλίου, απορρίπτοντας το αίτημά του για σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή το θέμα είναι κατεπείγον ,όπως είχατε υποχρέωση να κάνετε.

Βέβαια η ευθύνη βαρύνει εξίσου ,ίσως και περισσότερο, τον δήμαρχο ,αφού αυτές οι ενέργειές σας γίνονται με την συμφωνία ή την υπόδειξή του,  για να φιμωθεί η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που αντιδρούν στη σκανδαλώδη πολιτική διαχείριση από την δημοτική αρχή του θέματος της μεταφοράς των απορριμμάτων και των  συμβούλων που αντιδρούν στην εκτίναξη των τιμολογίων άρδευσης .

Όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς 50.000 τόνων απορριμμάτων περιόδου 2020-2023, ο νόμος 4623/19 ,στον οποίο αναφέρεστε σκοπίμως, περιλαμβάνει  και τα ακόλουθα  και τα οποία, επίσης σκοπίμως, αποκρύψατε:΄΄Η οικονομική επιτροπή, με ειδική απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της, μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς  της στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του΄΄

Και το ερώτημα είναι:

Εσείς και ο κύριος δήμαρχος δεν αξιολογείτε την μέγιστη σοβαρότητα του θέματος που θα επιβαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό για τρία χρόνια με εκατομμύρια ευρώ;

Δεν σας ενδιαφέρει το δημοτικό συμφέρον και κατ' επέκταση το δημόσιο συμφέρον?

Σε δηλώσεις δε του κ.Δημάρχου ότι οι ενέργειές  μας είναι πολιτικό πυροτέχνημα , απαντούμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που μας παρέχει ο νόμος, προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την  καταστροφική, για τα οικονομικά του δήμου και των δημοτών ,απόφαση".

Διαβάστε επίσης