Κορoνοϊός: Χαλάρωση μέτρων σε Ιταλία και Γαλλία παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών

Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό στη Γαλλία και στην Ιταλία παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών για τρίτο κύμα της πανδημίας μετά τις γιορτές. Την ίδια ώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους οι αρνητές του κορονοϊού στη Γερμανία και την Πολωνία, επιμένοντας στην αμφισβήτηση των μέτρων.

Σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε ολόκληρη την Ιταλία προχωρά η κυβέρνηση Κόντε παρά τις ανησυχητικές στατιστικές και τις προειδοποιήσεις των γιατρών.

Περισσότερα από 26.000 κρούσματα και σχεδόν 700 θάνατοι είναι ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός, όμως σε περιοχές που μέχρι προχθές βρίσκονταν σε κόκκινο συναγερμό άνοιξαν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και αύριο θα ανοίξουν πάλι γυμνάσια και λύκεια.

Τα χιονοδρομικά κέντρα ετοιμάζονται να λειτουργήσουν στις γιορτές αν και η κυβέρνηση δεν έχει λάβει οριστική απόφαση.

Χαλάρωση των μέτρων και στη Γαλλία

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τους πελάτες οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων στο Παρίσι. Ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται αλλά κάθε μέρα πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι. Πολωνοί συνωμοσιολόγοι πέρασαν μαζικά τα ανατολικά σύνορα της Γερμανίας και ενώθηκαν με εκατοντάδες Γερμανούς που διαδήλωναν κατά των περιοριστικών μέτρων.

Απέναντι τους βρέθηκε ομάδα αντιφασιστών που κατηγορεί την ακροδεξιά για υποκίνηση των διαμαρτυριών κατά των μέτρων. Την ημέρα που καταγράφηκαν σχεδόν 15.000 νέα κρούσματα στη χώρα, το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία διοργάνωσε το ετήσιο συνέδριο του με την συμμετοχή τουλάχιστον 600 ατόμων.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε και φέτος για τις γιορτές το υπαίθριο παγοδρόμιο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας παρά το γεγονός ότι μόνο χθες στη Ρωσία καταγράφηκαν σχεδόν 27.000 νέα κρούσματα.

Ανάμεσα στους ενθουσιασμένους πατινέρ ήταν και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ με την οικογένεια του. Μόλις 10 ημέρες πριν οι αρχές μετέτρεψαν το μεγαλύτερο κλειστό παγοδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας σε νοσοκομείο για ασθενείς με COVID – 19.

Στους 40 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε ο υδράργυρος στο Σίδνει ενώ σε άλλες περιοχές στα νότια και τα ανατολικά της Αυστραλίας έφτασε μέχρι τους 47 βαθμούς

Οι Αυστραλοί πλημμύρισαν τις παραλίες αναζητώντας λίγη δροσιά. Τα κρούσματα έχουν περιοριστεί σημαντικά και καταγράφονται περίπου δέκα κάθε ημέρα σε όλη τη χώρα αλλά ο ιός παραμονεύει. Οι αρχές επιβάλλουν περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών σε κάθε παραλία, ενώ επιμένουν στην τήρηση αποστάσεων και επιτηρούν τις ακτές.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ