Αχαΐα-Ηλεία-Κορονοϊός: Σχέδιο για ιχνηλάτηση των εργατών γης από τις τοπικές Υγειονομικές Αρχές και την Αστυνομία-Αναλύθηκε στη σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη

Η διενέργεια ελέγχων για κορονοϊό μέσω μοριακών τεστ στους εργάτες γης και τους καλλιεργητές της Δυτικής Ελλάδας ήταν ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν ευρέως στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τους τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tempo24.news ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ψηλά στην ατζέντα της επίσκεψής του το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα ήταν ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Ηλεία για το θέμα αυτό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη εκπονείται συγκεκριμένο σχέδιο η υλοποίηση του οποίου θα έχει ως κύριους βραχίονες τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και την Αστυνομία, προκειμένου υπάρξει σαφής και ασφαλής εικόνα για το ενδεχόμενο να υπάρξει διασπορά του ιού ανάμεσα στους αλλοδαπούς που εργάζονται σε αυτές τις περιοχές.

Το γεγονός επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Το θέμα με τους εργάτες γης και τους καλλιερηγτές είναι σε εξέλιξη και από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα συμβάλλουν και οι Υγειονομικές Αρχές της περιοχής, έτσι ώστε να μπορέουμε να ελέγξουμε τις συγκεκριμένες ομάδες και να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πιθανό περιστατικό για να μην υπάρξει η οποιαδήποτε διασπορά στην κοινότητα"