Μυστήριο στο Τατόι! Βρέθηκαν θαμμένες 70 βαλίτσες της βασίλισσας Φρειδερίκης

Περίπου 70 βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα στο Τατόι καθώς και σε άλλα βασιλικά ακίνητα, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης.

Με βάση το δημοσίευμα, βρέθηκαν σχεδόν εξαφανισμένα, κάτω από τόνους σκόνης. Άρχισαν όμως μέρα με τη μέρα να αποκαλύπτονται με προσοχή και με τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι για τα αρχαία αντικείμενα, ώστε όταν εμφανισθούν στο φως να μην πάθουν κάποια φθορά.

Τόσα χρόνια οι βαλίτσες παρέμεναν εξαφανισμένες σε ντουλάπες και σε ερμάρια χωρίς ποτέ κανείς να ενδιαφερθεί για το τι έχουν μέσα και γιατί δεν είχαν μεταφερθεί τότε αλλού, όπως είχε μεταφερθεί με νταλίκες η υπόλοιπη βασιλική περιουσία.

Τα μυστήρια των βασιλικών κτημάτων αναμένονται να συνεχιστούν έως ότου ανοίξουν και τα 70 μπαούλα και τα συρτάρια, έως ότου δηλαδή φωτιστεί η κάθε γωνιά του κτήματος του Τατοΐου. Την όλη επιχείρηση την έχει αναλάβει προσωπικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συχνά επισκέπτεται το βασιλικό κτήμα.

Να σημειωθεί πως πέρα από τις άμαξες, στον σταύλο του Βασιλέως Γεωργίου βρέθηκαν και πολλά μπουκάλια κόκκινου ξηρού κρασιού κάπου 70 χρονών με την ετικέτα να γράφει «Δεκέλεια»!

Διαβάστε επίσης