Ινδία: Στα 43.082 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού - Συμφωνία με τη Ρωσία για το εμβόλιο Sputnik V

Κατά 43.082 αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 9.309.787, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 492 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό από την πανδημία να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 135.715 νεκρούς.

Ο αριθμός των θανάτων υποχώρησε κάτω από το όριο των 500, το οποίο ξεπεράστηκε την προηγουμένη ημέρα.

Η κατάσταση παραμένει ανησυχητική στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα, όπου καταγράφηκαν 5.475 κρούσματα και 91 θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 455.555 στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, που έχει επιβεβαιώσει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορωνοϊό στον κόσμο.

Συμφωνία για την παραγωγή του Sputnik V

Το Ταμείο Άμεσων Ρωσικών Επενδύσεων και η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Hetero συμφώνησαν να προχωρήσουν στην παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού, του Sputnik V, όπως ανέφερε το πρώτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, η παραγωγή θα αρχίσει στην Ινδία στις αρχές του 2021. Στη χώρα της Ασίας έγιναν η δεύτερη και η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τον Μάρτιο.