Διπρόσωπος ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία - Προηγήθηκε, αλλά έχασε

 

 

O ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στο «PSV Stadion», ωστόσο εν τέλει έφυγε με άδεια τα χέρια από το γήπεδο, καθώς η Αϊντχόφεν με δύο γρήγορα γκολ στο β' μέρος, επικράτησε με 3-2 των «ασπρόμαυρων», για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Έτσι η ομάδα του Γκαρσία έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει πολύ κοντά στην πρόκριση, στο πρώτο της αρνητικό αποτέλεσμα με τον Ουρουγουανό τεχνικό στον πάγκο της.

Για τους Θεσσαλονικείς σκόραραν οι Βαρέλα (4') και Τζόλης (13'), ωστόσο οι Ολλανδοί έφτασαν στην ανατροπή με τα τέρματα των Γκάπκο (20'), Μαντουάκε (51') και Μάλε (53΄).

 

Με γκολ από τα αποδυτήρια και τις ιδανικότερες προϋποθέσεις ξεκίνησε τον αγώνα στο «Philips Stadion» ο ΠΑΟΚ που μόλις στο 4' πήρε προβάδισμα στο σκορ με γκολ από κόντρα στο πόδι του Φερνάντο Βαρέλα. Ο Ροντρίγκο έκανε τη σέντρα ο Τζόλης σούταρε δυνατά η μπάλα κόντραρε στο γόνατο του Βαρέλα και κατέληξε στα δίχτυα ξεγελώντας τον Μβογκό για το 0-1. Ηταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα που συνέχισε με αξιώσεις και άριστη ψυχολογία τον σημαντικό αγώνα.

Λίγο αργότερα η Αϊντχόφεν ισοφάρισε με τον Μάλεν αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα με την υπόδειξη του Λετονού ρέφερι σαν οφσάιντ. Η βραδιά συνεχίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ και στο 13' ο Χρήστος Τζόλης διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, με ένα δυνατό βολέ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Αντρίγια Ζίφκοβιτς και ασίστ του Σβαμπ στον σκόρερ.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 20'. Οι Ολλανδοί σε αντεπίθεση μείωσαν το σκορ με τον Γκάκπο και στο 25' πλησίασαν και στην ισοφάριση με τον Ντάμφρις που σούταρε από πλάγια θέση ελάχιστα άστοχα.

Η Αϊντχόφεν μπροστά στο φάσμα της δεύτερης ήττας από τον ΠΑΟΚ αύξησε την επιθετικότητα της και ως το τέλος του ημιχρόνου πίεσε με πρέσιγκ τον δικέφαλο, χωρίς να καταφέρει την ισοφάριση. Στο 42' οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο στόχο τους, όμως ο Ζίφκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μάλεν αποτρέποντας το 2-2.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έδειξε σύγχυση στην αμυντική του λειτουργία και στο 50' δέχτηκε την ισοφάριση με κοντινό πλασέ του Μαντουέκε, που βρέθηκε αφύλακτος και παραβίασε την εστία του Ζίφκοβιτς. Και δεν ήταν μόνο αυτό.

Ο ΠΑΟΚ με αμυντικά προβλήματα, συνέχισε φοβισμένος και δέχτηκε σύντομα τρίτο γκολ με τον Μάλεν στο 53' μετά από συνολική αδράνεια της αμυντικής γραμμής του και ενώ ο Γκαρσία δεν είχε προλάβει να κάνει διορθωτικές κινήσεις για την ανασύνταξη της αμυντικής του γραμμής.

Αυτές έγιναν μετά το 58' όταν πέρασε στον αγώνα αρχικά ο Μουργκ αντί του δραστήριου Τζόλη και στην συνέχεια οι Σφιντέρσκι- Αουγκούστο. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν στην επίλυση των αδυναμιών του ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε να βγει επιθετικά σωστά και να διεκδικήσει έστω το γκολ της ισοφάρισης με τελικό αποτέλεσμα μια πικρή ήττα.

Κίτρινες: Ντάμφρις, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμίντ): Μβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσαλί, Μαξ, Ροζάριο, Μαντουέκε (78' Μάουρο Τζούνιορ), Σανγκαρέ, Γκάκπο, Μάλεν (92' Λεντέσμα), Ζάχαβι (71' Χέντριξ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο (86' Ουαγκέ), Καντουρί (85' Μπίσεσβαρ) Σβαμπ, Τσιγγάρας (69' Αουγκούστο), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58' Μουργκ), Τσόλακ (69' Σφιντέρσκι).

Διαβάστε επίσης