Αλεξοπούλου για μεσαία τάξη: Mειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και ρυθμίζουμε παλιές οφειλές

 

Παρέμβαση της Χριστίνας Αλεξοπούλου:

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, αποδεικνύουμε για ακόμη μια φορά εμπράκτως το πραγματικό ενδιαφέρον μας για τη μεσαία τάξη.

Στεκόμαστε στο πλευρό εκείνων των ανθρώπων που με τη δουλειά τους κατάφεραν να κρατήσουν όρθια την ελληνική οικονομία σε μια δύσκολη δεκαετία για την Πατρίδα μας.

Έτσι λοιπόν, από 1/12020 προχωράμε σε μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε όσους αυτοαπασχολούμενους ή αγρότες συνάντησαν δυσκολίες στην εκκαθάριση των εισφορών τους για το 2019, να τις αποπληρώσουν σε πέντε δόσεις αντί των δύο που ισχύει έως τώρα.

Παράλληλα, μεριμνούμε και για οικονομική, εφάπαξ ενίσχυση σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και άλλους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ την ίδια στιγμή διπλασιάζουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, εξασφαλίζοντας επίσης στέγαση και εργασία για τους άστεγους συμπολίτες μας.

Επιπροσθέτως, παρατείνουμε για τρεις ακόμη μήνες την προθεσμία υποβολής αίτησης χορήγησης για το επίδομα γέννας. Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, θέτοντας τις βάσεις για την ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.

Επιστρέφουμε πίσω την αξιοπρέπεια και την οικονομική ασφάλεια που στέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ελληνική κοινωνία. Δεν στηρίζουμε μόνο με χρήματα, αλλά επιδοτούμε ένα καλύτερο μέλλον για επιχειρήσεις και εργαζομένους. Δεν τους κρατάμε ομήρους μέσω μιας ακόμη «επιδοματικής πολιτικής», αλλά τουναντίον για πρώτη φορά επιδοτούμε ένα όραμα.

Ένα όραμα με την Ελλάδα φιλική σε νέες επενδύσεις, και το ασφαλιστικό σύστημα συνοδοιπόρο της και όχι «τρύπιο κουμπαρά» γεμάτο φρούδες ελπίδες και νομοθετικά εκτρώματα, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου.