Πάτρα: Συγκέντρωση από οργανώσεις με αφορμή την σημερινή απεργία, παρά τις απαγορεύσεις για συναθροίσεις

 

Συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχουν ανακοινώσει πως θα πραγματοποιήσουν οργανώσεις με αφορμή την σημερινή πανελλαδική απεργία.

Ενώ και αντιεξουσιαστές έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να οργανώσουν συγκέντρωση στον χώρο του πρώην παραρτήματος, επι της οδού Κορίνθου.

Ωστόσο, οι συναθροίσεις απαγορεύονται και είναι άνγωστο εάν θα υπάρξει παρέμβαση της Αστυνομίας, όπως χθες συνέβη στην Αθήνα όπου προσήχθησαν γυναίκες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της βίας κατά των γυναικών.

Μια από τις οργανώσεις που ανακοίνωσαν συγκέντρωση είναι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας που σε ανακοίνωση αναφέρει:

Η πανεργατική απεργία της Πέμπτης είναι ένα μεγάλο βήμα στον αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στο νομοσχέδιο Βρούτση για το δικαίωμά μας στην ζωή και την υγεία, για το δικαίωμα στην δουλειά τη μόρφωση και τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες .
Στις 17 Νοέμβρη σπάσαμε την χουντικού τύπου απαγόρευση στους δρόμους- Στις 26 Νοέμβρη συνεχίζουμε με απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις δολοφονικές επιλογές της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 26 Νοέμβρη και σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Πλ. Όλγας.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας αναφέρει:

“Η κυβέρνηση στις 17 Νοέμβρη πήρε ηχηρή απάντηση, ενάντια στην τρομοκρατία και τα σχέδια για απαγόρευση των διαδηλώσεων, ενάντια στην προσπάθεια να μην ακουστούν δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά μας συνθήματα, οι διεκδικήσεις μας για την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά.

Οι υποδειγματικές συγκεντρώσεις που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς, απέδειξαν ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί και να διαδηλώνει και να τηρεί όλα τα μέσα προστασίας της υγείας για τη μη εξάπλωση της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, συνολικά το εργατικό λαϊκό κίνημα είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να προστατέψουμε το δικαίωμα μας στην υγεία, τη δουλειά και τη ζωή από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Αιτία πολέμου τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης!

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και καραντίνας ετοιμάζουν νομοσχέδιο που διαλύει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Ένα νομοθετικό τερατούργημα, που περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή. Και την ίδια στιγμή, για να εξασφαλίσουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να απαλλαγούν από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων νομοθετούν νέα απαράδεκτα εμπόδια στην οργάνωση των απεργιών, βγάζουν εξαρχής παράνομη την απεργία και νόμιμη πάντα την εργοδοσία. Θεσμοθετούν το φακέλωμα των εργαζομένων που συσπειρώνονται στα Σωματεία τους και την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για τη λήψη απεργιακής απόφασης.

Είναι ώρα απεργιακού συναγερμού, δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς όπως θέλει η κυβέρνηση, για να μη βρίσκει κανένα εμπόδιο η ασυδοσία της εργοδοσίας, η ακόρεστη δίψα της για όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργατών.

Εδώ και τώρα να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για να προστατευτεί η υγεία του λαού μας, για να σωθούν ζωές. Η πραγματική προστασία μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας είναι η ουσιαστική θωράκιση του Συστήματος Υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού και όχι με μετακινήσεις-“μπαλώματα” την ώρα που τα νοσοκομεία βρίσκονται ένα βήμα πριν την έκρηξη και διαχειρίζονται μόνο τα κρούσματα κορονοϊού αδυνατώντας να παρέχουν οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία σε όσους τη χρειάζονται. Αντί να επιδοτούνται οι κλινικάρχες για να χρεώνουν τη νοσηλεία, να επιταχθούν ιδιωτικές δομές, να ενταχθούν σε κρατικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των υγειονομικών αναγκών.

Στις 26 Νοέμβρη δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλο το λαό! Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας, τη προστασία της υγείας μας, να σταματήσουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, να απαντήσουμε για μια ακόμα φορά στην τρομοκρατία και την καταστολή.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιβάλει το 10ωρο χωρίς αποζημίωση, καταργεί το 8ωρο και το 7ωρο, τις ΣΣΕ, τις υπερωρίες, την αργία της Κυριακής, την όποια προστασία είχε απομείνει στους εργαζόμενους μέσω της προσφυγής στο ΣΕΠΕ.

Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους. Όχι στο αίσχος του κατώτατου μισθού των 534€ και νέου υποκατώτατου μισθού των 200€. Κανείς κάτω από 751€. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλου του λαού. Μαζικά, τακτικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα σε συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες, σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ιδρύματα. Άμεσα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων και επίταξη ιδιωτικών μέσων.

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. Προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Αναστολή πληρωμής δόσεων σε εφορίες, τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, για τους ανέργους, για όσους βρίσκονται σε συνθήκες αναστολής της εργασίας και στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-Εργασία”.

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Να επιταχθεί άμεσα το ιδιωτικό Θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» και τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα της πόλης μας.

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πόλης μας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της πόλης μας. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας, στα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και τους Αγροτικούς Συλλόγους.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!

Στις 26 Νοέμβρη να «νεκρώσουν» οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια και τα γραφεία.

Όλοι στον αγώνα!”

 

Διαβάστε επίσης