Α. Σκέρτσος για Σχέδιο Ανάκαμψης: Οι επενδύσεις παντρεύονται με περισσότερες από 60 μεταρρυθμίσεις

«Δεν παρεκκλίνουμε ούτε εκατοστό από την μεταρρυθμιστική εντολή σε όλο το φάσμα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, που λάβαμε στις εκλογές του 2019. Αντιθέτως την τιμούμε χωρίς εκπτώσεις και καθυστερήσεις παρά την έλευση της πανδημίας του κορωνοιού, υλοποιώντας βασικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος της διοικούσας επιτροπής της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης με ευθύνη για τις μεταρρυθμίσεις, Άκης Σκέρτσος, κατά την τοποθέτηση του στην παρουσίαση των προβλέψεων και των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελληνική Οικονομία.

Αφού υπενθύμισε πως το Εθνικό Σχέδιο μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει 134 δράσεις και είναι εκ των βασικών τροφοδοτών της κυβερνητικής πολιτικής, ο κ. Σκέρτσος εξήγησε πως «οι επενδύσεις παντρεύονται με περισσότερες από 60 μεταρρυθμίσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα καταστήσουν αποτελεσματικότερες τις επενδύσεις, που προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Μάλιστα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επεχείρησε μέσω παραδειγμάτων να καταστήσει εύληπτη την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων λέγοντας χαρακτηριστικά «τι νόημα έχει να χρηματοδοτείς επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργεια, εάν δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο και σαφές πλαίσιο αδειοδότησης» ή «τι νόημα έχει να επενδύεις στην ψηφιοποίηση του Κράτους, εάν δεν μπορείς να μειώσεις την αναλογική γραφειοκρατία».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης χαρακτήρισε ιστορική και μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα το Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  Είναι διαφορετικό το Ταμείο Ανάκαμψης για τρεις λόγους, σημείωσε απαριθμώντας τους. «1. Ο χρόνος  2. πρέπει και αξιοποιήσει και ιδιωτικούς πόρους  3. συνδυάζει επενδύσεις με μεταρρυθμίσεις», εξήγησε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ