Champions League: Στους «16» από Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

 

Μετά τις Τσέλσι και Σεβίλλη το εισιτήριο για τους «16» του Champions League σφράγισαν από απόψε η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των ομίλων της διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, η Παρί Σεν Ζερμέν με τη νίκη της επί της Λειψίας μπήκε γερά στο... κόλπο της πρόκρισης, ενώ η Ντόρτμουντ και η Λάτσιο μόνο εάν «αυτοκτονήσουν» δεν θα βρεθούν στην επόμενη φάση.

Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι (έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί, όπως και ο Ντε Γιονγκ) και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της λόγω των τραυματισμών βασικών πακτών της (Πικέ, Μπουσκέτς, Φατί), η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» στο δεύτερο μέρος το ματς με την Ντιναμό Κιέβου (4-0) και κάνοντας το «4 στα 4» στον 7ο όμιλο «σφράγισε» το «εισιτήριο» για την φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Το γκολ του Ντεστ στο 52΄ ήταν το «παρθενικό» του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και πρώτο του στο Champions League.

Το γκολ του Μοράτα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έμελλε να στείλει την Γιουβέντους στους «16» του Champions League. Η «Μεγάλη Κυρία» επικράτησε με 2-1 της Φερεντσβάρος σε αγώνα που ο Ρονάλντο ισοφάρισε το ρεκόρ που κρατούσε μέχρι απόψε ο Μέσι με τα γκολ σε εντός έδρας αγώνες στο Champions League (70).

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη και συνέβη για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε (πριν από 137 χρόνια) ήταν το γεγονός ότι η Γιουβέντους παρέταξε μία ενδεκάδα χωρίς κανέναν Ιταλό παίκτη!

Στο πιο σημαντικό ματς του πρώτου μέρους της 4ης αγωνιστικής, η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιζε... τα ρέστα της στο «Παρκ ντε Πρενς» εναντίον της Λειψίας.

Το γκολ-πέναλτι του Νεϊμάρ στο ξεκίνημα ήταν αρκετό για τους Γάλλους να πάρουν τη νίκη με 1-0 και να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η Παρί έχει 6 βαθμούς, όσους και η Λειψία, ισοβαθμούν στην 2η θέση του 8ου γκρουπ και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στα δύο ματς που απομένουν.

Για τον ίδιο όμιλο (8ο) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «πήρε το αίμα της πίσω» μετά την ήττα-σοκ που είχε γνωρίσει στην Τουρκία από την Μπασάκσεχιρ πριν από τρεις εβδομάδες και με το ευρύ 4-1 έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στους «16» (δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε προπορεύεται με 9 βαθμούς).

Χωρίς να «πατήσει το γκάζι» η Ντόρτμουντ «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την αναμέτρηση με την Μπριζ (3-0) και παραμένει στην κορυφή του 6ου γκρουπ με 9 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Λάτσιο, η οποία επικράτησε με 3-1 της Ζενίτ και με τους «Βεστφαλούς» είναι οι ομάδες που όπως όλα δείχνουν θα προκριθούν στην επόμενη φάση και θα παίξουν την πρωτιά την προσεχή εβδομάδα στο μεταξύ τους ντέρμπι στο «Σιγκναλ Ιντούνα Παρκ» (2/12).

Αναλυτικά τα αποψινά αποτελέσματα:

Πέμπτος όμιλος

Ρεν - Τσέλσι 1-2

Γκολ: 22' Χάντσον-Οντόι (Τσέλσι), 85' Γκιρασί (Ρεν), 90+1' Zιρού (Τσέλσι)

 

Κράσνονταρ - Σεβίλλη 1-2

Γκολ: 4' Ράκιτιτς (Σεβίλλη), 55' Βάντερσον (Kράσνονταρ), 90+5' Μουνίρ (Σεβίλλη)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγ.)

Τσέλσι 10

Σεβίλη 10

Ρεν 1

Κράσνονταρ 1

Έκτος όμιλος

Λάτσιο - Ζενίτ 3-1

 

Ντόρτμουντ - Μπριζ 3-0

Γκολ: 18' , 60' Χάαλαντ (Ντόρτμουντ), 45' Σάντσο (Ντόρτμουντ)

 

 

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγ.)

Ντόρτμουντ 9

Λάτσιο 8

Μπριζ 4

Ζενίτ 1

Έβδομος όμιλος

Ντινάμο Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-4

Γκολ: 52' Ντεστ (Μπαρτσελόνα), 57' , 70' πεν. Μπρέθγουεϊτ (Μπαρτσελόνα), 90+2' Γκριεζμάν (Μπαρτσελόνα)

 

Γιουβέντους-Φερεντσβάρος 2-1

14' Ουζούνι (Φερεντσβάρος), 35' Ρονάλντο (Γιουβέντους) 90΄+2 Μοράτα (Γιουβέντους)

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγ.)

Μπαρτσελόνα 12

Γιουβέντους 9

Φερεντσβάρος 1

Ντιναμό Κιέβου 1

Όγδοος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία 1-0

Γκολ: 11' πεν. Νεϊμάρ (Παρί)

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπασάκσεχιρ 4-1

Γκολ: 7', 19' Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), 35' πεν. Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), 75' Τουρούκ (Μπασάκσεχιρ), 90+2' Τζέιμς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4αγ.)

Μάντσεστερ Γ. 9

Παρί Σεν Ζερμέν 6

Λειψία 6

Μπασακσεχίρ 3

Διαβάστε επίσης