Ανδρέας Ξανθός: Η ενδυνάμωση του ΕΣΥ απαιτεί σχέδιο για 15.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

24/11/2020 | 22:38

Κριτική στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ, ασκεί με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος υποστηρίζει ότι “η εξαγγελία δημιουργεί ανισότητα μεταξύ των γιατρών” και ακολούθως ότι “η αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων και η ενδυνάμωση του ΕΣΥ απαιτεί σχέδιο για 15.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού”.  

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνιστούν κατά τον κ. Ξανθό, “άλλη μια εξαγγελία του πρωθυπουργού χωρίς σοβαρό αντίκρισμα και με αποκλειστικά επικοινωνιακή στόχευση, την ώρα που η υγειονομική κρίση είναι εκτός ελέγχου. Οι επικουρικοί γιατροί που έχουν προσληφθεί σε ΜΕΘ στη διάρκεια της  πανδημίας, είναι ελάχιστοι. Η προκήρυξη λοιπόν μόνιμων θέσεων δεν μπορεί να αφορά μόνο αυτούς τους γιατρούς, αλλά όλους τους χιλιάδες επικουρικούς γιατρούς κάθε ειδικότητας που χρόνια τώρα στηρίζουν το ΕΣΥ και έχουν προσφέρει  πολύτιμες υπηρεσίες στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Αλλιώς η εξαγγελία αυτή του πρωθυπουργού, δημιουργεί μια προκλητική ανισότητα στη μεταχείριση ανθρώπων της ‘πρώτης γραμμής’, ειδικά όσων  υπηρετούν  στα ΤΕΠ, στις κλινικές covid, στα αναισθησιολογικά τμήματα, στις παιδιατρικές κλινικές, στα εργαστήρια και συμβάλλουν καθημερινά στην αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών με covid”.

Καταλήγοντας, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “η κυβέρνηση έχει ‘δυσανεξία’ απέναντι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας”.  

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Ντίμης Κρίτσας

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;» – Επίθεση Μαρινάκη σε Πελετίδη για το ξήλωμα πινακίδων σε σχολείο