Στα έργα συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η  συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλειας του οδικού άξονα και αναβαθμίζουν τις οικιστικές ζώνες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κατασκευή πεζοδρομίων που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Αραχωβίτικα. Στην περιοχή βρέθηκε σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τους  Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και Έργων – Υποδομών Θανάση Μαυρομμάτη.

Για το πλήρες σχέδιο παρέμβασης ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Π.Ε Αχαΐας Παναγιώτη Φλωράτο, ενώ συζήτησαν και με τον ανάδοχο του έργου το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Σημειώνεται ότι στο σύνολο σχεδόν του έργου έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του οδοστρώματος και του ασφαλτοτάπητα, ενώ εξελίσσεται από Πάτρα προς Αίγιο η κατασκευή πεζοδρομίων, η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και η διαμόρφωση των στηθαίων ασφαλείας.

Το έργο «συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της Παλαιάς Εθνικής Οδού» περιλαμβάνει την Πάτρα, τον Άγιο Βασίλειο, τα Αραχωβίτικα, το Δρέπανο μέχρι και το Αίγιο, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού και να αναπλαστεί ολόκληρη η περιοχή. Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ.