Κομισιόν: 200 ρομπότ απολύμανσης στα ευρωπαϊκά νοσοκομεία κατά του κορονοϊού

23/11/2020 | 21:44

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία 200 ρομπότ απολύμανσης κατά του Covid19. Διατίθεται ειδικός προϋπολογισμός συνολικού ύψους έως 12 εκατομμυρίων ευρώ.

H Κομισιόν ανακοίνωσε ότι δρομολόγησε την αγορά 200 ρομπότ απολύμανσης, τα οποία θα παραδοθούν σε νοσοκομεία όλης της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού με την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού στα κράτη μέλη.

Διατίθεται έτσι ειδικός προϋπολογισμός συνολικού ύψους έως 12 εκατομμυρίων ευρώ από το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης (ESI).

Νοσοκομεία από τα περισσότερα κράτη μέλη εξέφρασαν ενδιαφέρον να προμηθευτούν αυτά τα ρομπότ, τα οποία μπορούν να απολυμάνουν μέσα σε μόλις σε 15 λεπτά τους συνήθεις χώρους των ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη μείωση της διασποράς του ιού. Η διαδικασία θα ελέγχεται από χειριστή, ο οποίος θα βρίσκεται εκτός του χώρου που πρόκειται να απολυμανθεί, ώστε να αποφεύγεται η έκθεση του στην υπεριώδη ακτινοβολία.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της