Γρ. Μαρκέτος για τη φιλοξενία των παρατάξεων στις δομές αστέγων: "Υγειονομική βόμβα... πρέπει να το ξαναδούμε"

 

Να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της φιλοξενίας των πέντε δημοτικών παρατάξεων του δήμου Πατρέων, ζητά με παρέμβασή του το μέλος του ΚΟΔΗΠ και ιατρός Γρηγόρης Μαρκέτος.

Όπως εξηγεί, ορθώς ζητήθηκε χώρος για τις δημοτικές παρατάξεις, ωστόσο επικαλούμενος και την ιατρική του ιδιότητα, εκτιμά ότι η συνύπαρξη πέντε δημοτικών παρατάξων με ότι αυτό συνεπάγεται, αναφορικά με τις δράσεις, τα συμβούλια, τις επαφές αλλά και τις επισκέψεις μελών - υποστηρικτών - πολιτών, θα θέσει σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες ενώ θα επιφέρει δυστοκία στη λειτουργία της δομής.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκέτο, μία από τις πιο σημαντικές ομολογουμένως δομές του δήμου, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα επιθυμούν να γίνεται γνωστό ότι καταφεύουν για βοήθεια στη δομή (προσωπικά δεδομένα), ούτε για τις λίγες ώρες που φιλοξενούνται εκεί (φαγητό, μπάνιο, πλύσιμο ρούχων κα), αλλά και κατά τη διανυκτέρευσή τους. Όπως μεταφέρει ο κ. Μαρκέτος, υπάρχει μια και μόνη είσοδος στο κτίριο με ένα και μοναδικό ασανσέρ. Συνεπώς, ανά πάρα ώρα και στιγμή θα είναι αναπόφευκτη μια συνάντηση στους χώρους της δομής. "Εξαιρετική εντύπωση μου κάνει δε, η ανακοίνωση της παράταξης του "σπιράλ", η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, αναφέρει ότι θα υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που θα δέχονται στη δομή. Δεν αναφέρομαι φυσικά στον αριθμό των ατόμων, αλλά στον κίνδυνο που θα βάζουμε τη λειτουργία της δομής και φυσικά όλων αυτών των ανθρώπων που βρίσκουν στους χώρους αυτούς ζεστή φιλοξενία και προστασία της υφιστάμενης κατάστασής τους", συμπληρώνει ο κ. Μαρκέτος, ο οποίος ζητά άμεσα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΟΔΗΠ και μια προσπάθεια απο όλες τις παρατάξεις, να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα, βάσει των υγεινονομικών δεδομένων που προκύπτουν, τις οποίες εξ αρχής θα έπρεπε να σκεφτεί ο δήμαρχος, πάνω απ όλα ως γιατρός. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ